Internationalcbc.com: Španělské ministerstvo zdravotnictví zahajuje proces přijímání předpisů o léčebném konopí

Internationalcbc.com: Španělské ministerstvo zdravotnictví zahajuje proces přijímání předpisů o léčebném konopí

Španělské ministerstvo zdravotnictví zahájilo proces vývoje královského výnosu, jehož prostřednictvím plánuje schválit regulaci konopí pro léčebné použití. Před oficiálním vydáním královského výnosu bude veřejnosti umožněno poskytnout příspěvky, přičemž španělská vláda zřídila e-mailovou adresu vyhrazenou pro příjem těchto příspěvků (normativa.aemps@aemps.es).

Vláda ve Španělsku se snaží dokončit „přísné opatření“, které je „založeno na nejlepších dostupných vědeckých důkazech“. Takové opatření bude údajně zahrnovat pravidelná hodnocení, aby se prověřila účinnost případných španělských nařízení o léčebném konopí.

„Ministerstvo se touto úpravou zabývá na základě závěrů Podvýboru Poslanecké sněmovny pro analýzu zkušeností s regulací konopí pro léčebné použití, který vyzval španělskou agenturu pro léčiva a zdravotnické produkty, aby připravila plán ke schválení nařízení.“ Španělská vláda uvedla v tiskové zprávě (přeloženo ze španělštiny do angličtiny).

Španělský státní tajemník pro zdravotnictví Javier Padilla se nedávno setkal s Evropskou observatoří pro konzumaci a pěstování konopí a také s průmyslovými asociacemi a členy vědecké komunity. Očekává se také, že se tajemník Padilla brzy setká se španělskou observatoří léčivého konopí.

Nedávného setkání na španělském ministerstvu zdravotnictví se kromě Španělské společnosti paliativní péče, Španělské společnosti pro bolest, Španělské společnosti pro epilepsii, zúčastnili zástupci Generální rady lékařských fakult a Generální rady oficiálních farmaceutických fakult. Španělská společnost pro studie o alkoholu, Španělská společnost nemocniční farmacie, Španělská společnost lékárníků primární péče, Španělská společnost hematologie a hemoterapie, Španělská společnost lékařů primární péče, Španělská společnost rodinné a komunitní medicíny, Španělská společnost Společnost všeobecných a rodinných lékařů, Španělská multidisciplinární společnost pro bolest, Španělská neurologická společnost, Společnost pneumologické a hrudní chirurgie, Španělská společnost lékařské onkologie, Španělská společnost duální patologie, Pracovní skupina SED-ESOM, Španělská psychiatrická společnost a duševní zdraví a Španělská revmatologická společnost.

„Navrhované nařízení zaručuje kvalitu produktů a bezpečnost pacientů a umožňuje legální způsoby, jak mít terapeutické sloučeniny založené na standardizovaných konopných přípravcích, které prokázaly úlevu od bolesti a utrpení pacientů, s ohledem na orální podávání těchto sloučenin. protože je to nejvhodnější z hlediska terapeutické účinnosti a bezpečnosti pro pacienty.“ uvedla tisková zpráva vlády.

„Toto nařízení je navrženo tak, aby se dynamicky vyvíjelo a umožňovalo začlenění nových prvků, jakmile bude k dispozici více informací a zkušeností s léčebným konopným programem. Kromě toho přispěje k vytváření více a lepších důkazů o použití kanabinoidů pro terapeutické účely.“ Uvedla to i španělská vláda.

To, co v současné době navrhuje španělská vláda, je národní program léčebného konopí, který je popisován jako podobný tomu, který je v současnosti zaveden v evropských zemích, jako je Portugalsko, Spojené království a Norsko. Předpisy těchto zemí pro léčebné konopí jsou mnohem omezenější ve srovnání s tím, co platí v Německu, a mnohem přísnější ve srovnání s tím, co se nachází v mnoha částech Severní Ameriky.

Španělská vláda počínaje minulým měsícem pokračovala ve svém úsilí o schválení léčebného konopí poté, co předchozí snahy zaznamenaly v posledních letech četné neúspěchy.

Neočekává se, že by případné opatření regulace léčebného konopí ve Španělsku zahrnovalo konopné kluby, které fungují v mnoha částech Španělska a jsou mezi trpícími pacienty velmi oblíbené. Konopné kluby fungují v šedé zóně španělského práva a slouží jako primární zdroj léčebného konopí pro mnoho španělských pacientů.

Barcelonská vláda se aktivně snaží uzavřít stovky konopných klubů, které působí v oblasti Barcelony. Odhaduje se, že španělský konopný průmysl bude mít v roce 2024 hodnotu 238,5 milionu eur podle analýzy Euromonitor International . Euromonitor odhaduje, že samotný španělský trh s léčebným konopím má k letošnímu roku odhadovanou hodnotu 27,3 milionů eur. Odhaduje se, že tato čísla vzrostou v roce 2025 na 358,4 milionů eur a 107,6 milionů eur.

Oznámení o zahájení veřejného příspěvku týkajícího se předpisů o léčebném konopí ve Španělsku přichází necelý měsíc před největším světovým shromážděním konopí v Barceloně. Mezinárodní obchodní konference o konopí (14. března) se opět spojuje se společností Spannabis (15. až 17. března), aby uspořádala největší světovou superkonferenci o konopí.

Španělsko

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa