Harissa a javorová pečená mrkev podávaná s krémovým sýrem + krásná příloha s konopnými srdíčky.
Ctěte také: Domácí harissa s konopným olejem
Ingredience
2 Stroužky česneku, jemně nastrouhané, ¼ šálku olivového oleje, ¼ šálku javorového sirupu, 2 lžíce pasty Harissa (1 polévková lžíce, pokud nemáte rádi příliš pikantní chuť), 500–750 g mrkve (omyté), pokud je velká, podélně napůl
Polevy
¼ šálku čerstvé máty (nasekané), 1 lžíce konopných semínek (konopné srdce), Čerstvě nasekaný pepř
Postup
1. Předehřejte troubu na 200 °C
2. Ve velké míse smíchejte olivový olej, nastrouhaný česnek, javorový sirup a harissa pastu
3. Přidejte mrkev a míchejte, dokud nebude pokryta omáčkou
4. Pečte 30 minut
5. Vyjměte mrkev z trouby
6. Umístěte mrkev na servírovací mísu a ozdobte nasekanou mátou, konopným semínkem a drceným pepřem
7. Dobrou chuť!
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *