Hemptoday.net: Nová regulační agentura v Pákistánu bude dohlížet na konopí i marihuanu

Hemptoday.net: Nová regulační agentura v Pákistánu bude dohlížet na konopí i marihuanu

Pákistánská vláda oznámila nový zákon, který po letech diskusí a politických turbulencí konečně zřídí regulační orgán pro Cannabis, které zdržely rozvoj tohoto odvětví.

Nový zákon zřizuje Úřad pro kontrolu a regulaci konopí (CCRA) a stanoví základní rámec pro udělování licencí zúčastněným stranám v oblasti konopí a marihuany. CCRA bude řídit licencování a vytvářet pravidla pro kontrolu hospodaření, zpracování, výroby a prodeje konopných produktů pro lékařské, průmyslové a jiné účely.

Podle nového zákona, který se bude vztahovat na „jakýkoli derivát rostliny konopí, přírodní nebo syntetický, je přijata maximální úroveň 0,3 % THC jako definující hranice mezi konopím a marihuanou. . . (včetně) derivátů, které jsou přímo nebo nepřímo vyrobeny z jakékoli části rostliny konopí pro použití v jiných průmyslových odvětvích, jako je textilní průmysl, farmaceutický průmysl, potravinářský průmysl, stavebnictví, chemický průmysl atd. nebo jakýkoli jiný průmysl, jak je definováno Federální vláda čas od času.“

Financování rozvoje

Nový zákon také vyzývá vládu, aby poskytla finanční a nefinanční pobídky na podporu rozvoje trhu s konopnými produkty a vytvořila strategie ochrany spotřebitele a veřejné bezpečnosti pro takové věci, jako je balení a vzdělávání a informovanost spotřebitelů.

Podle zvláštních pravidel musí držitelé licence poskytnout označení, které uvádí zdroj a úroveň obsahu THC, zamýšlené použití a jakékoli další informace, které mohou být zahrnuty do pravidel, která mají být teprve stanovena.

CCRA má stanovit bezpečnostní a výkonnostní standardy pro dodržování správné výrobní a zemědělské praxe, sledování obsahu THC a bezpečnou spotřebu. Nová agentura bude koordinovat prosazování předpisů o konopí s pákistánskými protidrogovými silami, které jsou oprávněny provádět kontroly operací s konopím.

Nedávná historie

Pákistán schválil pěstování a zpracování konopí v září 2020 pod vládou tehdejšího premiéra Imrana Khana, přičemž řízení podřídilo výhradně ministerstvu vědy a technologie.

Když současný premiér Shehbaz Sharif nahradil Khana, který byl sesazen v roce 2022, zapojila nová vláda do tvorby konopné politiky také ministerstva pro kontrolu narkotik, obchod, národní potravinovou bezpečnost a výzkum.

Obhájci navrhli, že pákistánský konopný sektor by mohl rychle dosáhnout 1 miliardy dolarů a zlepšit devizovou pozici země. Některé zúčastněné strany vidí konopí jako náhradní plodinu za bavlnu v pákistánském textilním průmyslu, zatímco jiné vidí příležitosti pro produkci CBD a říkají, že zbytky konopných vláken lze přeměnit na bioenergetické výstupy.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa