Cannabisbusinessexecutive.com: Tento sládek našel způsob, jak smíchat pivo a Cannabis

Cannabisbusinessexecutive.com: Tento sládek našel způsob, jak smíchat pivo a Cannabis

Konvergence piva a konopí do jediného nápoje již není jen konceptem – je to realita. Ross Hunsinger, zkušený sládek piva, se spojil se společností Abstrax Tech, která se specializuje na botanickou extrakci terpenů, aby prozkoumala možnost znovu vytvořit známé pivní chutě v nápojích napuštěných konopím pomocí jejich patentované technologie. Hunsinger přesvědčil tým, aby využil svou technologii zaměřenou na konopí ke spojení světů piva a konopí a pomohl spustit jejich novou divizi Abstrax Hops.

Společnost Abstrax Tech vyvinula svou databázi kmenů konopí ve spolupráci přímo s hlavními pěstiteli na analýze jejich nejlepší genetiky. Divize Chmele bude používat stejnou špičkovou technologii k analýze chmele, aby znovu vytvořila chuť piva pomocí botanických terpenů. Společnosti pak mohou tuto formulaci použít k vytvoření vyluhovaného konopného nápoje, který chutná jako pivo.

Když jsem viděl technologii Abstrax, okamžitě jsem viděl spojení pro sládky, kteří chtějí těžit z trendu konopí a piva, řekl Ross Hunsinger.

Jak se pivovary přizpůsobují

Vzhledem k tomu, že zájem spotřebitelů nadále směřuje k nealkoholickým nápojům, pivovary hledají způsoby, jak zůstat relevantní.

Některé pivovary fušují s konopnými příchutěmi tím, že do svých piv přidávají botanické terpeny, aby využily trendu k produktům inspirovaným konopím a zároveň si zachovaly identitu své značky v rámci pivovarského prostoru.

Jones Soda a Pabst Blue Ribbon přistupují k odvážnějšímu přístupu a využívají svou známost k tomu, aby si vytvořili mezeru v oblasti nápojů THC tím, že představili „Mary Jones“ od Jones Soda a „High Seltzer“ od Pabsta Blue Ribbon.

Další možností pro známé pivovary je využít sílu své značky a mistrovskou směs prostřednictvím licenčních dohod podobných praktikám společností vyrábějících limonády a soli, které vstupují do prostoru THC. Tento přístup jim umožňuje těžit ze stávajícího povědomí o značce, aniž by se přímo pouštěli do výroby nápojů obsahujících THC.

Jako člen výboru Asociace Cannabis Beverage Association pozoroval Hunsinger různé úrovně zájmu a odhodlání různých hráčů, kteří chtějí vstoupit do tohoto prostoru. Navrhuje, že pivovary by mohly zavést jednoduché nealkoholické možnosti, jako jsou seltzery, jako snadný a nízkorizikový způsob, jak vstoupit na tento nový trh.

Omezení a váhání

Trh s řemeslným pivem čelí stagnaci chmelových inovací. Během vzestupu trhu s řemeslným pivem se objevily dvě odrůdy chmele, které zůstávají přítomny v přibližně 80 % řemeslných pivovarů. Jsou však omezeny na přizpůsobení se vyvíjejícím se chuťovým trendům, protože chmel se sklízí pouze jednou ročně a je regionálně omezený – na rozdíl od různorodých pěstitelských schopností konopí.

To se promítá do několika omezení: omezená odrůda s pouze dvěma dominantními možnostmi, které brání zavedení nových chuťových profilů, roční cyklus sklizně omezující schopnost pivovarů přizpůsobit se rychle se měnícím preferencím spotřebitelů a geografická omezení omezující odrůdu a dostupnost chmele.

Naproti tomu pěstování konopí nabízí širší škálu kmenů, z nichž každý má odlišné chuťové profily, a to díky celoročnímu indoor pěstování a větší kontrole nad chuťovými profily. Geografická flexibilita navíc umožňuje pěstování na různých místech, což potenciálně rozšiřuje možnosti chuti pro pivovary.

Navzdory výhodám, které konopí nabízí, Hunsinger uznává váhání mnoha pivovarů se vstupem na trh nápojů THC. Identifikuje několik přispívajících faktorů: Regulační nejistota kolem nápojů THC vytváří pro velké korporace prostředí averze k riziku. Chybný krok Budweiseru s přemístěním značky podtrhuje riziko pro značky při zvažování zásadních změn identity. Navíc ne všichni pijáci piva mají zájem o nápoje s obsahem THC, což potenciálně snižuje stávající podíl na trhu. A konečně omezení prodeje louhovaných nápojů v rámci státních hranic a pouze přes výdejny dále odrazuje některé pivovary od vstupu do tohoto sektoru.

Ekonomický vzestup pro pivovarnický průmysl

Při vaření piva rostlinný materiál chmele absorbuje značné množství vody z vaření. V důsledku toho platí, že čím více chmele je využito, tím větší je ztráta ve výtěžnosti piva – což je problém, který se pro sládky zhoršuje. Rostlinné terpenové extrakce však poskytují pivovarníkům nákladově efektivnější řešení a vylepšené spektrum chutí prostřednictvím jejich silných koncentrátů, které by vyžadovaly méně chmele.

Kromě toho konopný průmysl neustále zkoumá nové metody extrakce, což představuje příležitost pro pivovarníky využít techniky bez rozpouštědel, jako je extrakce kalafuny. Na rozdíl od běžně používané metody extrakce CO2 v pivovarnictví může extrakce kalafunou zlepšit aromatický profil chmele. Tato meziodvětvová burza slibuje pozvednout kvalitu a hloubku chutí v pivovarnictví a nabídnout sládkům nové cesty k inovacím, které už dlouho neviděli.

Využití ikonických kmenů pro úspěch partnerství 

Jádrem mise Abstrax Tech je jejich špičkové vybavení navržené k analýze a replikaci ikonických kmenů konopí pomocí botanických terpenů. Je pozoruhodné, že kmeny jako Jack Herer a genetika Sherbinski byly úspěšně napodobeny, což nabízí lukrativní příležitost partnerství pro pivovary, kteří chtějí vydělat na své pověsti v oboru. Tato spolupráce představuje cestu pro obě strany, jak dosáhnout uznání domácností a přilákat novou spotřebitelskou základnu.

Společnost Abstrax Hops stála v čele úspěšné spolupráce se Sherbinski a Blue Point, pivovarem na Long Islandu. Jejich společné úsilí vyústilo ve specifické gelato pivo prodávané na Yankee Stadium. Tento projekt zahrnoval analýzu více než čtyřiceti fyzických rostlinných vzorků kmene Gelato s cílem dokonale obnovit jeho jedinečný chuťový profil pomocí botanických terpenů.

Zatímco logistika produkce specifické pro jednotlivé kmeny ve velkém měřítku zůstává náročná, schopnost Abstrax Hops využívat ikonické kmeny a spolupracovat se zavedenými značkami představuje pro pivovarníky jedinečnou příležitost orientovat se ve vyvíjejícím se prostředí nápojů s infuzí THC.

Jsou terpenové nápoje alternativou k tomu, jak vás dostat vysoko?

Společnost Abstrax Tech vedla rozsáhlý výzkum účinků terpenů a zpochybňovala představu, zda mohou vyvolat „vysokou hladinu“. Hunsinger sebevědomě tvrdí, že terpeny interagují nezávisle s lidským endokanabinoidním systémem a ovlivňují náladu a emoce. A čich úzce souvisí s pamětí. Vyvinuli také vzorce modulace nálady založené na údajích o zkušenostech uživatelů. Tyto vzorce se pokoušejí propojit specifické terpenové profily s cílenými emocionálními reakcemi. Jejich přístup využívá strojové učení k analýze milionů uživatelských zkušeností spojených s různými kmeny konopí obsahujícími různé úrovně terpenů.

Hunsinger jmenuje Day Trip jako jeden ze svých absolutně nejoblíbenějších nápojů na bázi terpenů a tvrdí, že byli v popředí zkoumání potenciálu terpenů v nápojích v tomto prostoru. Hned za nimi je Little Saints, další značka posouvající hranice. Rozpoznali potenciál terpenů a dalších nepsychoaktivních prvků konopí zlepšit chuť a funkčnost v nápojích. Díky jejich oblíbeným produktům jsou Day Trip a Little Saints průkopníky v oblasti terpenových nápojů.

Ve spolupráci s pivovarem Belching Beaver se sídlem v San Diegu představil Abstrax Hops Tropical Terps, experimentální IPA, která dosáhla významného milníku získáním zlaté medaile na prestižním Great American Beer Festival. Další klient, Mountains Walking Brewery z Bozeman v Montaně, získal stříbrnou medaili, nejvyšší vyznamenání, za svou výjimečnou experimentální IPA na World Brewing Congress. Tato ocenění podtrhují rostoucí spotřebitelské nadšení pro jedinečnou fúzi chutí nacházející se na křižovatce konopí a piva.

V současné době chybí podstatné vědecké důkazy k definitivnímu závěru, že samotné terpeny mohou způsobit intoxikaci bez přítomnosti kanabinoidů, jako je THC. Izolace dopadu terpenů je náročná, takže je obtížné určit jejich přesný příspěvek k celkovému zážitku. Jejich potenciální vliv na náladu a chuť zůstává oblastí probíhajícího výzkumu, ale mohl by mít význam pro výzkum a vývoj a pokroky v oblasti zdraví a wellness, jakmile budeme vědět více.

Při pohledu do budoucna se Abstrax Hops přesouvá na vzrušující podnik v podobě konzervovaných koktejlů a bude i nadále posouvat hranice inovací v extrakci konopí.


Rob Meagher

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa