80% šance na rozhodnutí o přeplánování marihuany bude učiněno v nadcházejících měsících, DEA vyvolává obavy

80% šance na rozhodnutí o přeplánování marihuany bude učiněno v nadcházejících měsících, DEA vyvolává obavy

Rozhodnutí amerického Úřadu pro prosazování drog (DEA) o přeplánování konopí je podle nové analýzy s 80% pravděpodobností možné, že přijde v příštích několika měsících.

Zatím však není jasné, zda se DEA rozhodne respektovat doporučení HHS a odstranit konopí z kategorie Schedule I, protože nové zprávy naznačují, že někteří úředníci DEA jsou proti této myšlence.

V poznámce zveřejněné minulý týden agentura Bloomberg Intelligence naznačila, že rozhodnutí prezidenta Bidena zahrnout reformu konopí do svého projevu o stavu Unie poprvé v historii posunulo pravděpodobnost rozhodnutí o přeplánování v příštích několika měsících na 80 %.

Přichází s tím, jak se společnosti stále více obracejí k vyhlídce na přeplánování, aby otočily své ubývající jmění po měsících stagnujícího růstu, omezených investic a vysokého daňového zatížení.

Podle analýzy Bloombergu přepisů z konferenčních hovorů konopných podniků došlo k „dramatickému posunu v zaměření“ od té doby, co byl loni v srpnu oznámen potenciál změny termínu.

Řeči o „legalizaci“, která byla až do loňského roku svatým grálem regulačních změn, klesly téměř na nulu, zatímco diskuse o přeplánování raketově vzrostly.

Společnosti, jako je Green Thumb Industries, věří, že přeplánování, které by odstranilo těžkopádné daňové zatížení 280E, by mohlo vést ke snížení jejich daňového účtu na polovinu.

I když se pozornost přesunula směrem k vyhlídce na přeplánování, není to zdaleka hotovo.

Samostatné zprávy z The Wall Street Journal naznačují, že pokračující přezkum doporučení ze strany DEA je interně odmítnut.

Je zřejmé, že někteří představitelé DEA vyjádřili obavy ohledně síly moderních kmenů konopí, zatímco jiní naznačují, že terapeutické přínosy drogy zůstávají neprokázané a jsou zapotřebí další studie, aby se vyhodnotily její dlouhodobé zdravotní přínosy.

To je kritické, protože současný stav konopí podle Schedule I z definice znamená, že nemá žádné prokázané lékařské použití, přestože je konopí legalizováno pro lékařské účely v drtivé většině států USA.

businessofcannabis.com


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa