Newsweed.fr: Český prezident nadále vyzývá k přísné regulaci konopí

Newsweed.fr: Český prezident nadále vyzývá k přísné regulaci konopí

Minulý týden ve středu 6. března promluvil k občanům města Kladna prezident České republiky Petr Pavel. Během tohoto rozhovoru se ho místostarosta zeptal na jeho postoj k legalizaci konopí. Pokud už čtenáři Newsweedu znají odpověď, prezidentova odpověď překvapila nejednoho v místnosti. Lukas Hurt, český konopný novinář, přepsal konverzaci na LinkedIn, kterou zachytil CannabisIndustrie.

Ve prospěch přísné regulace konopí

Prezident Pavel vysvětlil, že není pro plnou legalizaci bez jakékoli regulace a analýzy. Diskutoval o širším spektru drogové závislosti a tvrdil, že škody způsobené schválenými a dokonce i propagovanými drogami jsou často větší než škody způsobené užíváním konopí.

Prezident zdůraznil skutečnost, že mnoho vězňů je zadržováno za relativně méně závažné trestné činy související s konopím. Zdůraznil, že tresty jsou často nepřiměřené a výsledkem jsou přeplněné věznice.

Pavel vyzval k přehodnocení trestní politiky kolem konopí a zdůraznil, že legalizace není synonymem anarchie, ale spíše kontroly.

Potřeba regulace: kontrola v reakci na rostoucí hrozbu mezi mladými lidmi

Prezident Pavel připomněl, že konopí je na černém trhu všudypřítomné, a to i mezi dětmi ze základních škol.

Zdůraznil také, že je důležité, aby regulace omezovala přístup ke konopí a zaručovala kvalitu produktů. Pan Pavel poukázal na úspěšné modely v jiných zemích, jako jsou některé státy ve Spojených státech, kde mají spotřebitelé možnost vybrat si produkty na základě očekávaných účinků.

V závěru prezident uznal, že legalizace konopí není ideálním řešením, považuje však za menší zlo ve srovnání s prohibicí.

Česká republika je v procesu legalizace konopí . Poslední verze zákona o regulaci konopí však upustila od vytváření komerčního a regulovaného trhu s konopím, jako byla první fáze legalizace v Německu .


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa