Newsweed.fr: Represe vůči uživatelům konopí v Tunisku

Newsweed.fr: Represe vůči uživatelům konopí v Tunisku

Uživatelé konopí v Tunisku se ocitli v nové vlně represí připomínající autoritářskou éru režimu Ben Aliho. Aktivisté a obránci lidských práv jsou znepokojeni zintenzivněním taktiky policejního státu za prezidenta Kaise Saieda, který učinil boj proti užívání drog a obchodování s nimi základním kamenem agendy své administrativy.

Represivní kampaň

Podle zprávy nezávislého tuniského kolektivního blogu Nawaat jsou tuniští konzumenti konopí předmětem bezprecedentní represe, směsi svévolného zatýkání a porušování základních práv. Nawres Zoghbi Douzi z Aliance pro bezpečnost a svobody (ASL) potvrzuje zacílení na spotřebitele bez ohledu na jejich sociální postavení. I držení minimálního množství konopí může vést k uvěznění podle drakonického zákona 52 , který byl přijat během éry Ben Aliho.

Tato zatýkání jsou doprovázena policejním zneužíváním , prohlídky a svévolné razie se stávají běžnými. Douzi zdůrazňuje nutnost právního zastoupení během policejního zadržení, aby se předešlo dalším útokům a porušování práv. Ustanovení o minimálním trestu podle zákona 52 navíc přispívají k těžké situaci osob neprávem obviněných, často bez řádného procesu.

Obětované mládí: Lidská cena

Represe neúměrně postihují mladé lidi , kteří čelí vyšetřovací vazbě a kruté realitě vězeňského života. Navzdory příslibům lepší budoucnosti se zdá, že politika prezidenta Saieda ignoruje neutěšenou situaci mladých lidí, segmentu, který je stále více uvězněn v síti zatýkání souvisejících s drogami. Prevalence užívání konopí mezi mladými Tunisany se zvýšila, což ukazuje na selhání současných strategií při řešení základních příčin problémů souvisejících s drogami.

Zastánci dekriminalizace užívání konopí tvrdí, že by to mohlo zmírnit tlak na právní systém a podkopat sítě nelegálních drog. Wael Zarrouk a Dr. Nabil Ben Salah argumentují pro nuancovaný přístup a zdůrazňují důležitost kontroly kvality a přístupu k léčbě závislosti.

Jak se Tunisko potýká se složitostí drogové politiky, hlasy prosazující změnu jsou stále více marginalizovány. Strach a represe umlčují nesouhlas a zhoršují sociální a veřejné zdravotní problémy způsobené užíváním drog.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa