Benzigna.com: DEA vs. Bílý dům – Agentura tlačí zpět na lékařské výhody konopí, zásoby trávy kolísají

Benzigna.com: DEA vs. Bílý dům – Agentura tlačí zpět na lékařské výhody konopí, zásoby trávy kolísají

Napětí mezi Bílým domem a Drug Enforcement Administration (DEA) ohledně přeplánování marihuany se zdá být rostoucí, podle zprávy Wall Street Journal , která uvádí, že někteří představitelé DEA se této změně brání na základě toho, že „léčivé přínosy konopí zůstávají neprokázané a že má vysoký potenciál ke zneužití, řekli lidé obeznámení s touto záležitostí.“

To je v rozporu s lednovým vydáním 252 stran dokumentů ministerstvem zdravotnictví a sociálních služeb (HHS), které uvádí, že má Cannabis „ve Spojených státech v současné době přijímané lékařské použití při léčbě“ a „potenciál pro zneužívání je menší než u drog nebo další látky v Seznamu I a II.“  

Kromě údajných pochybností o vědeckých důkazech předložených HHS vyjádřila DEA také obavy ze zvyšující se účinnosti THC, psychoaktivní sloučeniny v konopí. Zastánci marihuany a zúčastněné strany zpochybňují motivaci těchto anonymních tvrzení, protože samotná DEA se proti doporučení veřejně nepostavila. Agentura provádí vlastní přezkum, přičemž administrátorka Anne Milgramová slíbila, že zváží veškerý dostupný výzkum.

Navzdory poslednímu vyjádření DEA k přeplánování konopí, Kongresová výzkumná služba uvedla , že agentura bude pravděpodobně následovat příklad HHS na základě minulých postupů, ačkoli DEA při různých příležitostech prohlásila, že o přeplánování konopí rozhodne pouze ona.

Přeplánování nelegalizuje marihuanu federálně, ale odemkne významné výhody pro konopný průmysl. Firmy by konečně mohly žádat o federální daňové odpočty, které jsou v současné době zakázány podle kódu IRS 280E. Navíc by to mohlo otevřít dveře dalšímu vědeckému výzkumu terapeutického potenciálu marihuany.

Zpráva Wall Street Journal také upozornila na právní vrásku v procesu změny plánu. HHS údajně požádala o právní radu Úřad právního poradenství (OLC) ministerstva spravedlnosti ohledně potenciálních mezinárodních komplikací. Odpůrci reformy tvrdí, že reklasifikace marihuany by mohla porušovat mezinárodní smlouvy.

Ve výzkumné zprávě od Morningstar v pondělí ráno analytik Alliance Global Partners Aaron Gray uvedl, že je stále vysoká pravděpodobnost, že DEA přijme doporučení o změně termínu navzdory obavám citovaným ve zprávě Wall Street Journal, vzhledem k rozsáhlému počtu studií v HHS’s. doporučení, která odůvodňují přesunutí konopí do méně omezující kategorie.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa