Benzigna.com: Izraelská společnost hlásí rekordní tržby za rok 2023, chce převést Cannabis operace na „třetí stranu“

Benzigna.com: Izraelská společnost hlásí rekordní tržby za rok 2023, chce převést Cannabis operace na „třetí stranu“

Evogene Ltd. ve čtvrtek oznámila své finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí a celé roční období končící 31. prosince 2023.

Ve čtvrtém čtvrtletí dosáhly výnosy 578 000 USD, což představuje meziroční pokles o 12 % . Konopná společnost Rehovot v Izraeli však za rok 2023 vykázala příjmy ve výši 5,6 milionu USD, což představuje meziroční nárůst o 237 % z 1,7 milionu USD v roce 2022.

„Skupina Evogene zažila transformační rok, kdy vnímání našich technologií a produktů v průmyslu se promítlo do rostoucí spolupráce s předními světovými společnostmi,“ uvedl v tiskové zprávě Ofer Haviv , prezident a generální ředitel Evogene.

Haviv ocenil „hybnou sílu spolupráce“ společnosti s odkazem na navázaná partnerství se společnostmi Corteva, ICL, Syngenta a Baye , abychom jmenovali alespoň některé, prostřednictvím jejích dceřiných společností Casterra Ag Ltd., AgPlenus Ltd., Biomica Ltd. a Lavie Bio Ltd.

„Toto úsilí nejen potvrzuje naše příspěvky, ale také posiluje naši finanční pozici prostřednictvím různých toků příjmů, což se odráží v dnešních vykázaných příjmech,“ dodal Haviv.

Pokud jde o její dceřinou společnost Canonic Ltd. , která vyvíjí produkty léčebného konopí založené na dekódování rostlinné genetiky pro optimalizovaný terapeutický účinek ., Evogene uvedla, že snížení investic do ní je „reakcí na náročné tržní podmínky v sektoru léčebného konopí“.

Společnost také uvedla, že je v pokročilých jednáních ohledně potenciálního převodu operací společnosti Canonic na třetí stranu.

Dokončení a podmínky takového převodu však zůstávají nejisté, řekl Evogene.

Nejdůležitější finanční výsledky 4. čtvrtletí 2023

  • Hrubý zisk činil 180 000 USD, což je pokles z 296 000 USD v období předchozího roku.
  • Čistý příjem z financování dosáhl přibližně 287 000 USD, což je nárůst z přibližně 6 000 USD ve stejném období předchozího roku.
  • Celkové provozní náklady dosáhly 7,8 milionu USD, což je nárůst ze zhruba 4 milionů USD ve stejném čtvrtletí loňského roku.
  • Čistá ztráta dosáhla 7,3 milionu USD, což je nárůst z 3,8 milionu USD ve stejném čtvrtletí loňského roku.

Nejdůležitější finanční výsledky za rok 2023

  • Hrubý zisk činil 3,9 milionu USD, což je nárůst ze 766 000 USD v období předchozího roku.
  • Čistý příjem z financování činil přibližně 521 000 USD ve srovnání s čistými náklady na financování ve výši přibližně 2,8 milionu USD ve stejném období předchozího roku.
  • Celkové provozní náklady dosáhly 30,4 milionu USD, což je nárůst ze zhruba 27,7 milionu USD ve stejném čtvrtletí loňského roku.
  • Čistá ztráta dosáhla zhruba 26 milionů USD, což je pokles z přibližně 30 milionů USD ve stejném čtvrtletí loňského roku.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa