Nekompromisní pravidla pěstování!

Nekompromisní pravidla pěstování!

Kultivace rostlin Outdoor či Indoor je věda a umění pěstovat rostliny! Zemědělství hrálo klíčovou roli při vzniku lidské civilizace, přičemž kultivace domestikovaných druhů rostlin, budou produktem společnosti, jenž umožní lidem žít v městských a civilizovaných sídlech. Dějiny zemědělství počínají před tisíci lety. Nejméně před 105 000 lety počali lidé sbírat zrna divokých rostlin. Ranní zemědělci je začali cíleně vysazovat přibližně před 11 500 lety a před více než 10 000 lety se plodiny nezávisle pěstovaly v nejméně 11 oblastech světa. Ve dvacátém století ovládlo zemědělskou produkci průmyslové zemědělství, založené na velkoplošných monokulturách.

To je vše k historii kultivace rostlin! Od tohoto okamžiku se budeme zabývat pouze jedinými 3 nejdůležitějšími pravidly, které vedou k naprosto jistému a jedinému úspěchu! Nebudeme dodržovat nic jiného, než jsou tato nejdůležitější pravidla! …A bude nás to provázet celý proces pěstování, každý cyklus a každou sklizeň, až dokonce našich životů!

Vždy, vždy a vždy dodržujte enviromentální podmínky pro pěstování, které jsou dané tzn. teploty, hnojení dané výrobcem, světelné cykly apod., nepolevujte v nich a nikdy je nešiďte! Držte se toho, co vám poradí ve specializovaných Growshopech a na profesionálních webech! Jsou to jediné specializované obchody zaměřené na Indooor a Outdoor pěstování rostlin! Zapamatujte si jedinou věc, neúspěch na konci pěstování či nespokojenost se sklizní, je porušením těchto pravidel a toho co specializované obchody doporučují vč. návodů a manuálů.

Základní nastavení

1) Přehled – Mějte vždy vše v pořádku a zkontrolované, nešiďte a nešetřte!

2) Světlo – Vše mám v pořádku, bezpečně zapojené a daleko od vlhka ze sprayování rostlin. Dodržuji světelné cykly a v noci nenavštěvuji místnost či neotevírám pěstební stan. Můžete prodloužit dobu nakvétání, prodloužit dobu kvetení, nebo způsobit hermafrodity (vytvoří se samčí květy a dojde k osemenění). Zapamatujte si, že jakákoliv disharmonie je ztráta na sklizni! Měňte dle doporučení výbojky včas. Mějte čistá stínidla a mějte je v pořádku, nová nestojí tolik. Používejte zkontrolované časové spínače. Tato chyba vás může stát část sklizně!

Potřebné osvětlení

Světelná perioda

Zlaté pravidlo

3) Vzduchotechnika – Používejte dobré regulátory otáček i s termostatem. Zaručí správnou ventilaci, ohlídají vám max. teplotu a ušetří vám spousty práce. Používejte teplo-vlhkoměry s pamětí, jelikož vám ukáží maximální a minimální teplotu když jste neměli přístup k pěstební místnosti. Dejte si pozor na průvan! Jak příchozí zbytečně silný tlak vzduchu, tak i pomocný stolní ventilátor může, u mladých rostlinek, svým tlakem a chladem způsobit poškození listů tím pádem i rostliny. Teplotu v noci držte klidně výše (22°C). Pozor na vzdušnou vlhkost ve fázi konce kvetení, vlhkost nad 70% může způsobit hniloby či plísně v květech.

Doporučovaná vzduchotechnika

Nastavení vzduchotechniky

Minimální teplotu pěstební místnosti držte klidně 22°C a maximální teplota u vrcholku nesmí překročit 30°C. Vzdušná vlhkost v růstové fázi by měla být mezi 65-70% a ve fázi kvetení 40-45%. Regulátory otáček s termostatem vám pomohou udržet hladinu maximální teploty. V horkých letních dnech, kdy máte vzduchotechniku spuštěnou na max. výkon, ztrácíte rapidně vzdušnou vlhkost! Zvyšte jí použitím el. zvlhčovačů nebo ultrazvukových zvlhčovačů.

V případě, že je např. přes zimní období chladnější teplota a není zapotřebí používat tolik ventilaci, tak i přesto by měla být místnost větrána kvůli čerstvému vzduchu pro rostliny. K tomu vám slouží tento vzoreček: (šířka místnosti x délka x výška) x 20 = minimální možný výkon ventilace. Příklad: Pokud máte ventilátor o sacím výkonu 500m3/h, bude potom při nastaveném polovičním výkonu odsávat pouze 250m3/h …počítejte s tím!

Zlaté pravidlo

Pokud nemáte peníze, použijte při výběru nového ventilátoru toto univerzální pravidlo, je to minimum co lze použít. Pokud máte 400W HPS lampu, pořiďte si ventilátor 400-500m3/H. Vždy si vybírejte silnější ventilátor, jelikož jsou v létě vysoké teploty a musíte také počítat s protitlakem soustavy jako jsou záhyby a pachový filtr.

4) Měření – Používejte spolehlivé měřící přístroje a občas si je přezkoušejte, ať se jedná o teplo-vlhkoměry nebo pH a EC metry! Vždy používejte originální laboratorní odměrky. Ty obyčejné z krámu jsou naprosto nepřesné, může dojít ke katastrofě!

5) Hnojiva a substráty – Vždy používejte originální substráty a hnojiva. Jsou přímo vyvinuté pro Cannabis a nejsou drahé. Nepoužívejte neoriginální, jelikož bude výsledná sklizeň menší a chuť a vůně výsledného produktu příšerná! Pokud jste dodrželi prvních 5 pravidel ze „Základniho nastavení“, pak se již nemusíte ničeho bát. Prostě a jednoduše dodržujte striktně to co je napsáno v dávkovacích tabulkách. Úspěch vás nemine! Pokud budete mít chuť vyzkoušet či použít jakýkoliv podpůrný prostředek (stimulátor, booster apod.) od jiné firmy, vždy se poraďte v odborném obchodě či na odborných stránkách.

6) Genetika – Špatná vůně, chuť a minimální množství účinných látek včetně objemu sklizně je od začátku daná genetikou a kvalitou osiva či klonů! Používejte vždy kvalitní osivo a odrůdy od známých a renomovaných značek. Nezklamou a výsledek je neskutečný! Opravdu to za to stojí a návratnost je jistá! Nešetřte!

Tip: Mezi renomované značky patří: Royal Queen Seeds, Barney´s Farm, Dutch Passion, Sensi Seeds, Green House seeds, Serious Seeds apod.

Vše je nutné dodržovat přesně tak, jak je napsáno! ..Pokud dopravní značka neukáže jinak, držím se po hlavní silnici, neodbočuji a jedu přímo do cíle! Tzn. ..pokud jsem dodržel vše tak jak má být (světelné cykly, pravidla vzduchotechniky, měření… ) nemůže se stát chyba! Již nemusím přemýšlet jak něco přidat, něco chybí, nebo raději použiji poloviční dávku! Všechny produkty jsou vytvořené na míru a držím se vždy striktně návodu, nic neměním! Nic jiného neexistuje! Nic, Nic, Nic jiného neexistuje !!! Zapamatujte si to na vždy!!! Dr.GrowMan

Vždy a pokaždé používejte pouze originální produkty určené k pěstování rostliny Cannabis a !!! nikdy, nikdy a nikdy !!! neexperimentujte, nepřemýšlejte jinak (získat či zlepšit více či méně) než tak, jak je správně a jak vám řeknou v Growshopu, nebo je dáno v manuálu, návodu či dávkovacích tabulkách!

Tip: !!! nikdy, nikdy a nikdy !!! neporušujte tato pravidla a základní nastavení pěstebních podmínek a hlavně nešiďte!

Nekupujte opotřebované a použité přístroje, hnojiva a jiné příslušenství, zklame vás to! …Nepřesnost, prošlá lhůta a pravděpodobná nespolehlivost Vás připraví o vše! Kupujte si nové doporučené věci, budete nadšení a máte naprostou jistotu, že dosáhnete úspěchu! Pokud máte vše tak jak máte mít, nemusíte pochybovat! …Vše máte správně! ..a problém může být již pouze v genetice rostlin.

„Slibuji dnes přede všemi jako lampa jasná, budu bránit svoji zemi, abych byla šťastná! Dr.GrowMan“

Od teďka jste právoplatnými pěstiteli a držíte klíče od úspěchu v Indoor a Outdoor kultivaci rostlin! Buďte vždy předem připraveni k boji s vnějšími podmínkami jako je v létě neskutečné vedro a v zimních obdobích mráz!

Už se nebojte problémů, škůdců ani plísní! Pokud dodržíte striktně pravidla 1,2 a 3, už se do konce života nemusíte bát! Budete vždy připraveni na neočekávatelnou budoucnost a.. : !!! VŽDY, VŽDY A VŽDY !!! dodržujte prevenci! Prevence je půl úspěchu v boji s neočekávanými problémy jako jsou:

  • Sousedi a okolí → Pachový filtr z aktivního uhlí
  • Teplota a vlhkost → Připravený teplomet, stolní ventilátor navíc či ultrazvukový zvlhčovač
  • Zdraví rostlin → Prevence a podpůrné prostředky, které dělají rostlinu vždy silnější. Používejte vše originální!

Pokud jste dodržely výše uvedená pravidla a dodrželi vše tak jak vám doporučují odborné obchody, pak jste to dokázaly a rostliny jsou zdravé a silné, máte klid a dosáhli jste zlatého pravidla 1W=1Gram: 1m2 např. s 400w HPS = 400 gramů suchých květů, nebo např. s 600w HPS = 600 gramů suchých květů. A toto je právem označeno jako skvělá a bohatá sklizeň.

Dr.Growman

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa