Businessofcannabis.com: International Narcotics Control Board kritizuje německý pokrok

Businessofcannabis.com: International Narcotics Control Board kritizuje německý pokrok

Mezinárodní rada pro kontrolu narkotik (INCB) tento týden zveřejnila svou výroční zprávu, v níž kritizovala německý program dekriminalizace konopí.

Organizace, která sama sebe popisuje jako „kvazisoudní orgán“, je odpovědná za sledování toho, jak vlády členských států dodržují mezinárodní úmluvy o kontrole drog.

Její zpráva upozornila na problémy s německými snahami o liberalizaci konopí, které nedávno schválil Bundestag, a uvedla, že „nejsou v souladu s konvencemi o kontrole drog“.

Německé spolkové ministerstvo zdravotnictví tvrdilo, že jeho úsilí bylo v souladu s mezinárodním právem a bylo dosud vytvářeno v úzké koordinaci s tímto orgánem.

Stojí za zmínku, že INCB soustavně vystupuje v opozici vůči snahám o liberalizaci konopí pro dospělé, ale zatím neuvalila na země žádné skutečné sankce.

Uruguay, první země, která se vydala touto cestou, uvedla ochranu lidských práv, aby umožnila domnělé porušení Úmluvy z roku 1961 – a následně jí hrozily sankce ze strany INCB .

INCB také pohrozil Kanadě represivními opatřeními, když legalizovala konopí pro dospělé, ale zatím nebyla přijata žádná opatření.

Mezinárodní veterány protidrogové politiky tento zásah nepřekvapí a mnozí organizaci dlouhodobě kritizují její nedostatečnou transparentnost. Někteří také naznačovali, že tento orgán překračuje své pravomoci, argumentujíce tím, že vzhledem k tomu, že se tento vývoj týká neléčebného konopí, má INCB malou pravomoc nebo dokonce zuby na to, aby skutečně ovlivnila politiku.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa