Moroccoworldnews.com: Marocká inaugurační legální sklizeň Cannabis přináší 294 tun!

Moroccoworldnews.com: Marocká inaugurační legální sklizeň Cannabis přináší 294 tun!

Rabat – Marocký vpád do legálního konopného průmyslu přinesl první slibnou sklizeň, která překonala očekávání s celkovým množstvím 294 tun vypěstovaných v roce 2023.

Tento úspěch představuje významný krok pro severoafrický národ, který v roce 2022 založil Národní agenturu pro regulaci činností souvisejících s konopím (ANRAC), která má dohlížet na pěstování, produkci a zpracování konopí pro povolené účely.

Vyvrcholení loňské sklizně bylo výsledkem pečlivě řízeného systému zahrnujícího pěstitele, družstva a zpracovatele, všichni operující pod dohledem ANRAC .

Nedávné povolení k legálnímu pěstování odrůdy „Beldia“ v regionu Al Hoceima zdůrazňuje, že Maroko uznává terapeutické vlastnosti a průmyslový potenciál konopí.

S přísným dohledem ANRAC slibují iniciativy, jako jsou iniciativy vedené místními odborníky, jako je Abdellatif Adbib v Kétamě, oživení místního průmyslu a stimulaci regionálních ekonomik.

Dovoz semen pro pěstování obvykle začíná v dubnu, sklizeň se sbírá v srpnu. Mezitím se v únoru vysévají původní odrůdy, jako je proslulá „Beldia“, což zdůrazňuje odhodlání Maroka zachovat své bohaté kulturní dědictví uprostřed vyvíjející se regulační krajiny.

Kromě svého kulturního významu je konopí slibné v odvětvích, jako je kosmetika a farmakologie, kvůli rostoucímu zájmu o sloučeniny jako CBD a THC, které se v rostlině nacházejí.

Nárůst zákonných povolení od ANRAC dále podtrhuje odhodlání Maroka podporovat regulovaný průmysl konopí.

Severoafrická země udělila jen v roce 2023 609 povolení, která pokrývají spektrum činností od pěstování až po vývoz, což představuje významný skok vpřed ve formalizaci odvětví.

Pečlivý dohled ANRAC se rozšířil i na certifikační procesy , v loňském roce bylo certifikováno přibližně 2,1 milionu semen konopí, z čehož těžila řada produkčních družstev a farmářů v regulovaných provinciích.

Toto úsilí, spolu se strategickým plánováním agentury nastíněným během zasedání představenstva v prosinci, podtrhuje proaktivní postoj Maroka při orientaci ve složitosti regulace konopí.

Vaše podpora nám umožňuje pokračovat v poskytování kvalitní žurnalistiky, která je přístupná publiku po celém světě. Každý příspěvek, ať už velký nebo malý, je pro naše poslání a čtenáře cenný.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa