Moroccoworldnews.com: Maroko zahajuje stavební práce první provozovny na legální Cannabis

Moroccoworldnews.com: Maroko zahajuje stavební práce první provozovny na legální Cannabis

Maroko v roce 2021 přijalo zákon 13-21, čímž se severoafrická země zařadila mezi rostoucí seznam zemí v Africe, které povolují užívání konopí pro lékařské a terapeutické účely.

Rabat – Bio Cannat, první marocké družstvo oprávněné uvádět na trh a vyvážet konopí a jeho produkty pro průmyslové a lékařské použití, zahájilo minulý týden stavební práce na své první laboratoři.

V nedělním prohlášení o spolupráci zdůraznila, že získala povolení jako součást deseti povolení, které Národní agentura pro činnosti související s konopím vydala v říjnu 2022.

Laboratoř, která se nyní buduje v regionu Chefchaouen, je považována za první jednotku na národní úrovni. 
Konopí vyrobené v laboratoři bude použito v mnoha průmyslových odvětvích, včetně potravinářského, průmyslového, lékařského a nelékařského sektoru.

„Budou probíhat zemědělské experimenty s některými farmáři v regionu Chefchaouen, kteří jsou zapojeni do zemědělských družstev, aby poskytli surovinu po poskytnutí semen určených k tomuto účelu,“ dodalo komuniké .

V roce 2021 Maroko přijalo zákon 13-21, který zemi umožňuje etablovat se na rostoucím seznamu prvních afrických zemí, které se rozhodly legalizovat konopí pro lékařské použití.

Prostřednictvím tohoto opatření se Maroko snaží zajistit, aby legalizace konopí pro průmyslové využití byla prospěšná pro legální farmáře konopí a zároveň zasáhla proti jakýmkoli nezákonným praktikám.

Marocká Poradní asociace pro užívání konopí (AMCUC) loni vyzvala k podpoře opatření na podporu investic do zpracování a výroby konopných produktů v zemi.

Asociace apelovala na „postupnou konverzi nelegálních zemědělských činností, které poškozují životní prostředí, na legální a udržitelné činnosti, které vytvářejí hodnoty a pracovní místa“.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa