Špatný vzhled a zbarvení rostlin!

Špatný vzhled a zbarvení rostlin!

Nemoci, přehnojení, špatné zbarvení listů, nezdravý vzhled či odumírání je dáno pouze jednou a jedinou věcí! …a to je způsobeno porušením základních pravidel. Pokud jste dodrželi vše tak jak máte, tzn. neporušili jste pravidla osvětlení a tmy, teplot a vlhkosti, máte všechny měrné hodnoty správné, dodržovali jste dávkovací tabulky hnojiv a neexperimentovali s ničím jiným a !!! HLAVNĚ, HLAVNĚ A HLAVNĚ !!! …měli všechno vč. hnojiv a substrátů originál z growshopů či jiných odborných e-stránek, pak to může být pouze genetikou či nekvalitním osivem. Pokud ne, uslyšíte pouze: …tak to je, bohužel s tím se nedá nic dělat.

Zapamatujte si, že má rostlina pouze 80-90 dní na to aby vyrostla, vykvetla a dozrála. Jakákoliv disharmonie která se na rostlině projeví vám může rapidně snížit objem sklizně, ale i kvalitu výsledného produktu. Vždy mějte na paměti že musíte mít zkontrolované a pojištěné tyto 4 věci, pokud tyto 4 základní věci eliminujete, okamžitě přijdete na první disharmonii, která se vám ukáže a pak možná i další, až naleznete svou chybu. Tyto 4 věci jsou:

1. Osvětlení

Mějte zkontrolované že je lampa originál z odborného growshopu, nebliká, nevypíná se a spínací hodiny fungují správně. Dodržujete světelné cykly 18/6h růst a 12/12h květ. Nic jiného neexistuje. Pokud máte toto zajištěné, 1. problém máte z krku. Z tohoto důvodu se již nic nestane.

2. Ventilace

Mějte pod kontrolou celou cestu ventilace. A to od vstupu kde je nasáván vzduch, přes pomocné stolní ventilátory, teplotu a vlhkost a nakonec i nastavení regulace ventilátoru a to minimální hranici a díky termostatu i horní maximální hranici.

3. Hnojiva a substráty

Zkontrolujte, zda-li máte všechny hnojiva a substráty originál z growshopu nebo profesionálních internetových stránek. Tyto hnojiva a substráty jsou vyvinuty přímo pro Cannabis. Obyčejná hnojiva a substráty nejsou určené pro tuto rostlinu a 100% vás omezí na sklizni a kvalitě výsledného produktu. Mějte pod kontrolou zálivku a pravidelné dodržování dávkovací tabulky hnojiv. Pokud nemáte dostatečné znalosti, nemíchejte různá hnojiva od různých firem, ale naopak se držte jedné doporučené firmy a dodržujte striktně dávkovací tabulku. Nic jiného neexistuje. Pokud máte toto zajištěné, 3. problém máte z krku. Z tohoto důvodu se již nic nestane.

4. Měření a měřící přístroje

Mějte zkontrolované všechny měřící přístroje, teplo-vlhkoměry, pH a EC metry, termostaty atd. že jsou přesné a spolehlivé. Vždy používejte originální laboratorní odměrky. Ty obyčejné z krámu jsou naprosto nepřesné a mohou způsobit katastrofu. Nic jiného neexistuje. Pokud máte toto zajištěné, 4. problém máte z krku. Z tohoto důvodu se již nic nestane.

Problematika

Stejně jak je jedno že se popálíte od ohně nebo od zmrzlého plynu, jsou důsledky a průvodní symptomy téměř stejné. Tak je to i u rostliny. Pokud je rostlina vystavena velké koncentraci živin či špatné kombinaci a spálí se, jsou důsledky a průvodní symptomy u nedostatku živin téměř úplně stejné. Pokud jste ale splnili výše uvedené 4 body, jsou minimální šance že vás tento druh problému potká. Může vás překvapit pouze nahodilý problém typu náhlého vypnutí elektrické energie, špatné osivo či nemocné klony.

Tip: Vždy mějte pod kontrolou okolní prostředí odkud nasáváte čerstvý vzduch, který musí mít správnou teplotu a vzdušnou vlhkost.

Rostliny žloutnou, jsou slabé, zbarvují se listy a objevuje se skvrnitost

Nerovnováha živin – Pokud se tyto příznaky či změna zbarvení rostliny objeví, většinou pochází ze špatných podmínek, kde rostlina trpí, je vystavena velkému průvanu či nízké teplotě, kde není schopná odpařit dostatečné množství vody a díky chybějícímu podtlaku nasáknout novou vodu obsahující živiny. Navíc, a což je hlavně problém sklepních prostor, v chladném a vlhkém vzduchu se také neodpařuje voda z květníků, takže snáze dochází k přelití rostliny. Tyto rostliny v první fázi chřadnou, po té žloutnou a zbarvují se např. do kropenata nebo žíhání, a nakonec odcházejí.

Druhý důvod je nedodržení dávkovací tabulky hnojiv nebo experimentování typu zkusím „více, jinak nebo s něčím jiným“. Pokud nemá rostlina jako u předchozího příkladu optimální podmínky, nebude dostatečně silná a tudíž ani odolná. V tomto případě dojde mnohem snáze ke spálení rostlin, k nechtěnému zbarvení a poškození listů. Rostlina si může poškodit kořeny a nemusí se nikdy dát dohromady.

Může se vám vyjímečně stát, že jsou rostliny zdravé a zdatné, a i přesto že používáte doporučené dávkování hnojiv, začínají ztrácet kontinuálně barvu od konců listů a rovnoměrně pomalu žloutnou. V tomto případě jsou vaše rostliny již dospělé, chutná jim, a vyžadují větší množství hnojiv.

Vysoká vzdušná vlhkost – Při vysoké vzdušné vlhkosti nad 80% dochází k tvorbě šedých a tmavých plísní. Často se tento problém vyskytuje tam, kde je pěstební místnost špatně nebo vůbec větraná nebo v pozdním kvetenství, kdy začne dlouhodobě silně pršet. Jedná se o tmavé a šedivé fleky, které se mohou tvořit na listech, stonku i v květech. Zvláště obvyklá plíseň šedá v květech. Při napadení touto plísní začínají na květech žloutnout a odcházet některé listy. Po té, co je zkusíte utrhnout odpadnou sami. Tento květ když zkontrolujete uvnitř, bude celý uprostřed již pravděpodobně prorostlý.

Nízká teplota a průvan – Stejně jako člověk, tak i rostlina v nízkých teplotách chřadne a špatně přímá živiny. V těchto podmínkách jsou rostliny slabé, nemají zdravou barvu a jsou náchylné na spálení, nemoci a škůdce.

Tip: V okamžiku, kdy se na rostlině objeví jakákoliv disharmonie, jeto to samé, jako kdyby se to stalo člověku, který je již v tomto okamžiku nemocný. První co udělá doktor je, že zajistí okolní podmínky tzn. průvan, stabilní vyšší teplotu, pacient nemá v tomto období moc velkou chuť na obrovské porce jídla, tak mu zajistí čaj s citrónem a rohlík. A tak to má i rostlina. Dr.Growman


Pokud jste dodržely výše uvedená pravidla a dodrželi vše tak jak vám doporučují odborné obchody pak jste to dokázaly a rostliny jsou zdravé a silné, máte klid a dosáhli jste zlatého pravidla 1W=1Gram : 1m2 např. s 400w HPS = 400 gramů suchých květů, nebo např. s 600w HPS = 600 gramů suchých květů. A toto je právem označeno jako skvělá a bohatá sklizeň.

Dr.Growman

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa