7 společností zabývajících se kultivačními měřáky a senzory, které pomohou zlepšit pěstební proces

7 společností zabývajících se kultivačními měřáky a senzory, které pomohou zlepšit pěstební proces

Sběr dat a monitorování prostředí, vodních podmínek a médií jsou zásadní pro komerční pěstitele, kteří se snaží zatlačit své rostliny na plný genetický potenciál . S malým množstvím průmyslově zaměřených senzorů nebo ručních zařízení získají pokrokoví kultivátoři přístup k cenným pohledům na dlouhý seznam faktorů přímo ovlivňujících celkový růst a zdraví jejich zahrady.

Díky informacím v reálném čase a historickým informacím lze data ze senzorů použít k vytvoření deníků s podrobnými poznámkami, které poskytují jasný obraz o tom, kde se během výrobních cyklů může něco pokazit. Klíčové indikátory poskytované senzory nakonec pomáhají pěstitelům vytvářet standardní provozní postupy , které vedou ke konzistentním, vysoce výnosným plodinám.

Jaké jsou různé typy senzorů?

Existuje několik různých typů senzorů používaných k monitorování a řízení různých aspektů kultivačního zařízení, včetně vody, živin a podmínek prostředí. Senzory používají mnoho různých komunikačních protokolů a proprietárních technologií k vytváření dat v reálném čase o parametrech vody, stavu prostředí a podmínkách médií. Na základní úrovni jsou k dispozici jako jednoduchá, samostatná kapesní zařízení schopná zaznamenávat data po krátkou dobu. Větší zařízení však budou chtít zvážit senzory postavené pro automatizované řídicí systémy s přizpůsobitelnými uživatelsky definovanými nastavenými hodnotami a možnostmi dlouhodobého ukládání dat.

Schopnost monitorovat stav živných roztoků, odtok ze zavlažování a přiváděnou vodu jsou základní metriky, které musí komerční kultivátory sledovat. Výrobci senzorů vytvořili zařízení schopná měřit širokou škálu vodních podmínek jak pro zásobování vodou, tak pro pěstební média. Tyto senzory mohou měřit parametry jako pH , elektrickou vodivost, teplotu, rozpuštěný kyslík a oxidačně-redukční potenciál. Některá z těchto monitorovacích řešení jsou dostupná jako ruční zařízení, která mohou obsahovat dva nebo tři senzory v jedné malé jednotce. Ve většině případů jsou nástroje pro sledování pH, teploty a elektrické vodivosti součástí jednoho zařízení.

Znalost podmínek pěstitelského prostředí pomáhá pěstitelům porozumět tomu, jak rostliny postupují a jak se z nich voda dostává do prostředí. Společnosti vytvořily senzory pro monitorování teploty, vlhkosti, úrovně CO2 a světelných podmínek . Environmentální senzory jsou k dispozici jako ruční zařízení, ale mnoho z nich pracuje ve spojení s automatizovanými řídicími systémy běžícími prostřednictvím místní sítě nebo cloudového systému se vzdálenými monitorovacími službami.

7 společností zabývajících se konopnými senzory ke zvážení

Pulse

Typ: prostředí a média
Cena: 199 až 999 USD

Řada snímačů Pulse zahrnuje možnosti pro snímače prostředí, snímače médií a snímače vody. Všechna zařízení Pulse zahrnují monitorování a protokolování dat prostřednictvím vlastní aplikace, která vyžaduje, aby senzory měly přístup ke spolehlivému signálu WiFi.

Aroya

Typ: prostředí a média
Cena: 2 499 až 4 815 USD

Sada řešení Aroya nabízí senzory pro monitorování a protokolování dat pro rostoucí média i prostředí. Senzory Aroya využívají připojení k internetu, což zajišťuje, že data mohou být uložena v cloudu po dobu až 60 dnů. Balíčky senzorů Aroya zahrnují tříleté předplatné softwarové aplikace společnosti.

AI Grow

Typ: prostředí
Cena: 1 200 až 2 499 USD

AI Grow’s Birdhouse je patentovaný záznamník a monitor environmentálních dat. Obsahuje senzory pro hladinu CO2, teplotu, vlhkost a světlo. Birdhouse je k dispozici ve dvou verzích: samostatný záznamník dat a monitor a verze s ovladačem osvětlení, která zahrnuje záznam a monitorování dat.

Verze dataloggeru a monitoru je schopna integrace s programovatelnými logickými automaty, což umožňuje pěstitelům nastavit provozní parametry pro ovládání zařízení. Verze s ovladačem světla může ovládat jednu světelnou zónu s až 50 světly s funkcemi pro plánování časů zapnutí a vypnutí a také přizpůsobitelnými nastavenými hodnotami na základě vstupu z vestavěného fotosyntetického aktivního záření nebo PAR senzoru.

Hanna Instruments

Typ: média a voda
Cena: 70 až 500 USD

Hanna Instruments vyrábí řadu senzorů pro monitorování kvality vody . Společnost má širokou škálu senzorů navržených pro monitorování a protokolování parametrů, včetně pH, elektrické vodivosti, rozpuštěného kyslíku a oxidačně-redukčního potenciálu. Mezi možnosti handheldu patří zařízení pro sledování více stavů vody a jednotlivých parametrů. Hanna také nabízí automatické ovladače pro udržení kvality vody na základě uživatelských nastavených hodnot.

Blue labs

Typ: média a voda
Cena: 70 až 3 000 USD+

Blue Labs vyrábí senzory a ovladače pro podmínky prostředí, médií a vody. Společnost má řadu ručních senzorů pro záznam dat a monitorování stavu půdy a vodních podmínek. Kromě ručních možností nabízí Blue Labs integrované systémy schopné automatických funkcí dávkování a kontroly prostředí. Vlastní receptury živin mohou být rostlinám dodány podle nastavení pěstitele a specifické parametry teploty a vlhkosti lze nastavit podle specifikace.

Apogee

Typ: prostředí a média
Cena: 300 až 6 000 USD

Apogee se specializuje na tvorbu a výrobu senzorů prostředí. Řada senzorů Apogee zahrnuje zařízení pro měření několika různých světelných podmínek, teploty vzduchu, koncentrace kyslíku, vlhkosti a CO2. Společnost také nabízí ruční možnosti pro mobilní monitorování v reálném čase a také senzory schopné integrace do systému řízení prostředí.

Titan Controls

Typ: prostředí a média
Cena: 300 až 600 USD

Titan Controls vyrábí senzor deficitu tlaku par tři v jednom, který monitoruje teplotu, vlhkost a tlak vzduchu v pěstebním prostředí. Titan má navíc substrátový senzor schopný monitorovat teplotu, elektrickou vodivost a objemový obsah vody. Titan také vyrábí řadu ovladačů schopných používat vstup senzoru k udržení provozních úrovní nastavených pěstiteli.

Senzory: kritický nástroj pro kultivátory

Informace jsou nejlepším přítelem pěstitele. Pochopení toho, jak zahrada reaguje na různé vstupy, umožňuje pěstitelům doladit zařízení tak, aby si udrželi požadované růstové podmínky a přiměli své rostliny k dosažení plného genetického potenciálu a maloobchodní ceny. Použití senzorů k získávání dat v reálném čase a protokolování historických dat je zásadní pro každého profesionálního pěstitele, který chce maximalizovat své výnosy a zároveň zajistit konzistentní a opakovatelné výsledky ve venkovních, vnitřních a skleníkových zahradách.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa