Newsweed.fr: Švýcarský kanton Curych zahájí řízený prodej konopí začátkem května

Newsweed.fr: Švýcarský kanton Curych zahájí řízený prodej konopí začátkem května

V posledních letech se Švýcarsko stalo testovacím místem pro regulaci konopí. Několik měst a kantonů zahájilo pilotní projekty k vyhodnocení účinků řízeného prodeje. Od Basileje po Lausanne a nyní v kantonu Curych mají tyto iniciativy za cíl poskytnout informace o potenciálních výhodách a problémech legalizace konopí.

Pilotní projekt v kantonu Curych

Nejnovější iniciativou v této oblasti je pilotní projekt, který má začít 2. května v kantonu Curych. Tento pilotní projekt s cílem zapojit 7 500 účastníků ve 34 městech představuje největší studii svého druhu ve Švýcarsku. Tento projekt vedený Švýcarskou asociací pro výzkum konopí ve spolupráci s univerzitou v Curychu a Ekonomickým výzkumným centrem KOF/EPF si klade za cíl prozkoumat různé aspekty spotřeby , výroby a prodeje konopí v regulovaném rámci.

Jak uvedl Paul-Lukas Good, prezident Swiss Cannabis Research , studie by měla trvat pět let a stát 1,4 milionu švýcarských franků. Vědecké hodnocení bude provádět Curyšská univerzita a Zurich Polytechnic pod záštitou Spolkového úřadu pro veřejné zdraví (FOPH) s cílem shromáždit terénní údaje, které budou použity pro budoucí politická rozhodnutí týkající se konopí .

Hlavní prvky studia

Účastníci pilotního projektu v kantonu Curych budou mít legální přístup ke konopným produktům v lékárnách a na prodejních místech. K dispozici budou tři varianty konopí, které se liší obsahem THC 15 %, 9 % a 6 %.

Studie se zaměří na tři samostatné skupiny, z nichž každá obsahuje 2 500 lidí. Zatímco dvě skupiny budou mít přístup k legálnímu konopí, třetí bude sloužit jako kontrolní skupina, která bude nadále získávat produkty z nelegálního trhu. Toto nastavení umožňuje výzkumníkům porovnávat výsledky mezi různými kohortami a vrhat světlo na efektivitu regulovaných prodejních kanálů.

Vědecké cíle a očekávané výsledky

Zkoumání sociálních, ekonomických a zdravotních důsledků legalizace konopí je ústředním bodem cílů studie. Andreas Beerli z Centra pro ekonomický výzkum (KOF) při Švýcarském federálním technologickém institutu v Curychu zdůrazňuje důležitost hodnocení zdravotních výsledků. Analýzou vzorců spotřeby a společenských trendů chtějí vědci určit, zda regulovaný prodej pozitivně přispívá k veřejnému zdraví a zároveň zmírňuje škody spojené s nezákonnými trhy.

Kromě toho se studie snaží objasnit širší společenské dopady regulace konopí , včetně jejího vlivu na míru spotřeby a dynamiku trhu. Ponaučení získaná z této komplexní analýzy poskytnou tvůrcům politik cenné poznatky pro budoucí legislativní rámce a intervence v oblasti veřejného zdraví.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa