Businessofcannabis.com: Francouzská Polynésie hlasuje pro zrušení zákonů o léčebném konopí

Businessofcannabis.com: Francouzská Polynésie hlasuje pro zrušení zákonů o léčebném konopí

Shromáždění Francouzské Polynésie nedávno odhlasovalo zrušení zákona z 5. ledna 2023, který měl připravit cestu k legalizaci léčebného konopí. Toto rozhodnutí, motivované složitostí provádění původního zákona, vyvolalo debatu mezi různými politickými proudy souostroví. Měla by však připravit cestu pro nový, racionálnější a efektivnější rámec pro léčebné konopí v regionu.

Krok zpět k posunu vpřed s legalizací 

Zasedání shromáždění se zaměřilo na zrušení zákona z 5. ledna 2023 , který inicioval legalizaci lékařského použití konopí v Polynésii, ale který byl považován za příliš složitý na to, aby mohl být včas implementován. Vyžadoval četná jednání a vyhlášky a absence prováděcích předpisů v původním zákoně způsobila jeho neplatnost 1 rok po jeho schválení, a proto bylo zrušeno.

TNTV uvedla, že zrušení bylo kontroverzní záležitostí, přičemž většina Tavini a A’Here ia Porinetia hlasovali proti zákonu, který Moetai Brotherson, prezident Francouzské Polynésie, označil za „plynovou továrnu“. Komplikace původního zákona uznali i nezávislí zástupci, včetně Nicole Sanquer , která zdůraznila důležitost depolitizace procesu.

Navzdory skepsi ohledně vládních motivů hlasovala paní Sanquer pro zrušení a zdůraznila naléhavost řešení reality užívání léčebného konopí v zemi. Zdůraznila potřebu efektivnějšího a cílenějšího přístupu a zopakovala pocit, že předchozí pokus byl více o volební strategii než o praktickém vládnutí.

Léčebné konopí a konopí

Vláda Moetai Brotherson nyní bude muset vypracovat nový text, který zjednoduší proces způsobilosti, zařadí tradiční praktiky mezi osoby oprávněné předepisovat léčebné konopí a povoluje dovoz léků na bázi konopí. Ministr zdravotnictví Cedric Mercadal ujistil, že nový návrh textu bude předložen do konce prosince s prezentací shromáždění naplánovanou na leden.

Vláda musí také uzákonit založení konopného průmyslu, což je výzva, kterou umocňují probíhající studie Institutu Louis Malardé o identifikaci místních odrůd konopí. Budoucí text o konopí by mohl být sladěn s textem pevninské Francie a jejím maximálním prahem THC pro rostliny a produkty z nich odvozené, tj. méně než 0,3 % THC.

Tento strategický krok má usnadnit implementaci a řešit obavy z neregulovaného užívání konopných produktů. Místní sdružení nicméně vedou kampaň za 1% hladinu THC v rostlině s ohledem na velmi příznivé klima pro vývoj kanabinoidů v konopí.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa