Internationalcbc.com: Parlamentní shromáždění Bosny a Hercegoviny hostí zasedání o léčebném konopí

Internationalcbc.com: Parlamentní shromáždění Bosny a Hercegoviny hostí zasedání o léčebném konopí

Reforma léčebného konopí zachvátila evropský kontinent a v mnoha zemích již programy léčebného konopí v nějaké formě fungují. Evropské programy léčebného konopí spadají do spektra od omezeného přístupu k farmaceutickým produktům CBD až po robustní možnosti s vysokým obsahem THC prostřednictvím různých bezpečných přístupových bodů.

Jedním regionem, který modernizoval své politiky léčebného konopí pomaleji, je balkánský region. To se však mění, protože zákonodárci v regionu zřejmě vyvíjejí soustředěnější úsilí, aby dohnali některé ze svých evropských protějšků.

Zákonodárci v Bosně a Hercegovině nedávno uspořádali setkání věnované prozkoumání úsilí o modernizaci politiky léčebného konopí a také účinnosti konopí jako léčebné strategie. Podle úryvků ze Sarajevo Times :

Konference „Legalizace konopí pro léčebné účely – jak proces urychlit?“ poprvé na toto téma v Parlamentním shromáždění Bosny a Hercegoviny sešli zástupci mnoha institucí v zemi.

Saša Magazinović, člen Sněmovny reprezentantů Parlamentního shromáždění Bosny a Hercegoviny a nejsilnější zastánce této iniciativy v této instituci, uvedl, že všichni nemocní lidé, kteří užívají konopný olej, očekávají, že jej budou moci užívat legální cestou.

„Očekávají, že je budou léčit lékaři místo dealerů a že budou kupovat konopný olej v lékárnách místo v temných parcích. Pokud to někomu není jasné, mluvíme, a to je důležité zdůraznit, o velkém počtu lidí, kteří trpí velkými bolestmi, kteří trpí autoimunitními nemocemi, nemocemi zhoubnými, neurologickými poruchami… mluvíme o lidech jejichž kvalita života je výrazně narušena. Všichni jsme tady kvůli těmto lidem,“ řekl Magazinović.

Odpůrci konopí věnovali v průběhu několika desetiletí mnoho času a úsilí přesvědčování voličů, že reforma konopí je špatná a že konopí nemá žádnou smysluplnou lékařskou hodnotu. Tato škodlivá rétorika zabránila trpícím pacientům získat produkty, které by mohly velmi dobře pomoci léčit jejich stav (stavy).

Doufejme, že setkání v Bosně a Hercegovině, které pořádalo národní parlamentní shromáždění, bylo produktivní a přineslo smysluplnou akci dříve než později.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa