První evropské legální Cannabis lékárny, které byly otevřeny v rámci šestého švýcarského pilotního projektu

První evropské legální Cannabis lékárny, které byly otevřeny v rámci šestého švýcarského pilotního projektu

Očekává se, že první evropské legální lékárny s konopím budou otevřeny do konce roku, protože Švýcarsko spouští šestý pilotní projekt pro dospělé.

Švýcarský institut pro výzkum závislostí a zdraví (ISGF) a Sanity Group obdržely konečný souhlas Federálního úřadu pro veřejné zdraví (BAG) k provedení pilotní studie konopí v Basel-Landschaft (Baselland) po schválení Etického výboru Severozápad. a Centrální Švýcarsko (EKNZ) v loňském roce.

Studie, která má zkoumat regulovaný prodej konopí pro nelékařské účely, se bude moci zúčastnit až 3950 zdravých dospělých žijících v kantonu Basel-Landschaft.

Je to šestý pilotní projekt prodeje konopí pro dospělé ve Švýcarsku, který nyní dostal zelenou.

Na rozdíl od jiných pilotů však výdej nebude probíhat přes lékárny nebo kluby, ale přes prodejny jako prodejní místo.

V obci Allschwil vzniká první evropský legální obchod se spotřebitelským konopím. V příštích měsících bude následovat další prodejna v Liestalu, kde si spotřebitelé mohou zakoupit různé produkty z konopí, jako jsou květiny, extrakty, hašiš, poživatiny a vape liquidy.

Získání přehledu o užívání konopí

Studie má začít ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023 a potrvá pět let. 

Vedená profesorem Dr. Michaelem Schaubem, vědeckým ředitelem ISGF, bude zaznamenávat konzumní chování i fyzické a duševní zdraví účastníků.

„Po úvodní informační akci pro poučení o zkoušce ao tom, jak zacházet s konopím, bude následovat test lékařské způsobilosti potenciálních účastníků a online vstupní průzkum,“ vysvětluje profesor Schaub. 

„V případě úspěšného přijetí do studia je pak možné konopí v budoucnu na omezenou dobu legálně získat na prodejním místě s účastnickou kartou. Nepřetržité průzkumy spotřebního chování a fyzického a duševního zdraví účastníků se budou konat každé tři až šest měsíců.“

Společenské dopady spotřeby, zejména na veřejnou bezpečnost a pořádek, budou analyzovány prostřednictvím úzké výměny a integrace příslušných skupin, jako je státní zastupitelství.

Dodává: „Postřehy získané ze studie mohou přispět k informované diskusi o zdravotní politice o zodpovědném užívání konopí a sloužit jako základ pro rozhodnutí o dlouhodobé regulaci.

„Kromě toho chceme prozkoumat, zda můžeme získat lepší přístup k vysoce rizikovým uživatelům, například s problémy s duševním zdravím, abychom je mohli poslat do příslušných kantonálních center péče.“

Lokálně pěstované konopí

Všechny konopné produkty budou vyráběny podle kvalitativních požadavků BetmPV a ekologických směrnic ve Švýcarsku švýcarským pěstitelským partnerem SwissExtract.

Ceny za květy konopí se prý pohybují mezi 8 a 12 CHF v závislosti na obsahu THC.

Stefan Strasser, generální ředitel SwissExtract, řekl: „Naším požadavkem je poskytovat vysoce kvalitní produkty s vysokou spolehlivostí dodávky jako základ pro kvalitní vědeckou studii. Zaměřujeme se na bio kvalitu, „švýcarství“ a transparentnost.“

„Vzhledem k tomu, že při pěstování naší základní suroviny jsou použity pouze přírodní látky, garantujeme produkty bez škodlivin. Celý hodnotový řetězec je s námi sjednocený pod jednou střechou – pěstování, zpracování a balení probíhá výhradně ve Švýcarsku; kromě toho dokumentujeme výrobní proces od semene rostliny až po konečný produkt. SwissExtract je pro nás celoživotní práce s upřímností vůči lidem a životnímu prostředí.“

„Výsledky mezinárodního zájmu“

V posledních měsících přední evropská společnost zabývající se konopím, Sanity Group, spolupracovala s regionálními a národními úřady na zahájení tohoto ambiciózního projektu.

Finn Hänsel, generální ředitel společnosti Sanity Group, uvedl: „Jsme potěšeni schválením studie v Basileji a příležitostí přispět k sociálnímu přijetí a přenosu znalostí o rostlině konopí a jejím všestranným využití. Naše ambice podpořit pilotní projekt ISGF našimi znalostmi a zkušenostmi jako mezinárodně působící konopná společnost je založena především na podpoře výzkumu v oblasti konopí. 

„Od založení společnosti bylo naším cílem dále zkoumat výhody konopí a destigmatizovat rostlinu. Společně s ISGF vyvíjíme koncepty bezpečného prodeje založené na ochraně zdraví, ochraně mládeže a prevenci. Od studie očekáváme zajímavá zjištění – výsledky budou mít mezinárodní zájem.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa