Internationalcbc.com: Malta schvaluje více nekomerčních Cannabis Clubů

Internationalcbc.com: Malta schvaluje více nekomerčních Cannabis Clubů

Malta se stala prvním evropským národem, který v roce 2021 přijal opatření pro legalizaci užívání konopí pro dospělé. Schválení národního legalizačního opatření na Maltě učinilo zemi třetí zemí na světě, která tak učinila, po Uruguayi a Kanadě.

Na rozdíl od Uruguaye a Kanady je prodej pro dospělé na Maltě omezen na nekomerční konopné kluby. Výdejny a prodej pro dospělé v lékárnách jsou kromě jiných forem obchodu na Maltě stále zakázány.

říjnu Malta schválila své první kolo licencí pro nekomerční konopné kluby a začátkem tohoto měsíce schválila další kolo, přičemž schválení obdržely další tři subjekty. Zprávy o  zdraví konopí :

Maltský úřad pro odpovědné užívání konopí (CURA) vydal tři nové licence asociacím pro snižování škod způsobených konopím (CHRA).

To vede k celkovému počtu pěti klubů, které nyní získaly schválení, přičemž Sprawt, Northern Lights a NEGE  se připojily ke KDD Society a Ta‘ Zelli  , které získaly licenci na začátku listopadu.

Předpisy uvádějí, že pouze sdružení uvedená na webu CURA mohou pěstovat a distribuovat konopí svým členům. Členství je omezeno na obyvatele Malty starší 18 let a jako doklad o věku a adrese musí být asociaci předložena kopie jejich občanského průkazu.

Evropská unie bohužel neumožňuje svým členům legalizovat vnitrostátní prodej pro dospělé. Veškerá modernizace politik musí mít spíše lékařskou a/nebo výzkumnou povahu, a proto bylo Maltě povoleno přistoupit k udělování licencí nekomerčním konopným klubům.

Tyto kluby jsou zaměřeny na snížení dopadu na veřejné zdraví lidí, kteří konzumují neregulované produkty.

Další experiment v oblasti veřejné politiky, který se vyskytuje v Evropě, zahrnuje povolení pilotních programů obchodování s konopím pro dospělé. Malta v tuto chvíli neplánuje takové programy spustit. Omezené místní pilotní programy jsou jednou z forem obchodování, které Evropská unie povoluje, protože jsou zaměřeny na výzkum.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa