Benzigna.com: THC Posedlost: Na čem opravdu záleží při výběru kultivarů konopí

Benzigna.com: THC Posedlost: Na čem opravdu záleží při výběru kultivarů konopí

Konopná komunita se příliš zaměřuje na THC. Ačkoli je to důležitá součást zážitku, THC není konečným cílem, pokud jde o vysoce kvalitní a příjemné konopí. Mnoho dalších faktorů je stejně důležitých. 

Jako hlavní pěstitel Mello Farms s více než 20 lety zkušeností s pěstováním a distribucí konopí mám jedinečný pohled na to, co skutečně tvoří vysoce kvalitní konopí. Čtěte dále a zjistěte více o změně priority procesu výběru konopí.

Není to všechno o vysokém THC

Ačkoli regulace posílila konopný průmysl, znesnadnila spotřebitelům interakci s konopným květem před nákupem. V reakci na to výrobci kladli důraz na obsah THC testovaný v laboratoři, aby bylo možné snadno sdělit informace o produktu potenciálním zákazníkům.

Problém se zaměřením na THC

Existuje několik důvodů, proč vyšší obsah THC není vždy lepší. Za prvé a především, procento THC přesně nepopisuje zážitek, který produkt vyvolá; konopí má více nuancí, než může vyjádřit jediné procento kanabinoidů.

Vysoké procento THC vyvolává silné psychoaktivní zážitky. Zatímco silný účinek může být žádoucí pro zkušené spotřebitele, silnější produkty mají také vyšší šanci na vytvoření nežádoucích vedlejších účinků . 

Kromě toho hladina THC v produktu z konopí nevypovídá o jeho kvalitě. Ve skutečnosti mnoho vysoce kvalitních produktů z konopí, které produkují vyvážené, příjemné účinky, obsahuje relativně nízké hladiny THC. 

Tři faktory stojící za dobrou trávou

Při výběru květiny opravdu záleží na třech faktorech a pouze jeden má co do činění s THC. 

1. Aroma profily — Nos zná ideální druhy konopí

Aroma je jedním z nejlepších – a nejjednodušších – způsobů, jak najít květ konopí, který se vám bude líbit. Pokud máte rádi, jak kultivar voní, pravděpodobně se vám bude líbit, jak chutná, a je velká šance, že se vám bude líbit, jak se budete cítit. Souvislost mezi vůní a celkovým požitkem z kultivaru konopí byla také potvrzena nedávným vědeckým a lékařským dvojitě zaslepeným testováním. Průkopnická studie zjistila, že aroma, nikoli procento THC nebo obsah terpenů, bylo jediným určujícím faktorem úrovně požitku spotřebitele z jakéhokoli daného kultivaru konopí.

Vůně nebo aroma je také dobrým ukazatelem celkové kvality. Vysoce kvalitní květ konopí by měl mít robustní a identifikovatelnou vůni s jemnými, ale znatelnými variacemi založenými na jedinečném kultivaru. 

Hledání nových kultivarů k vyzkoušení je také snazší s ohledem na aromatické profily. V průběhu let pěstitelé identifikovali specifické aromatické klastry nebo aromatické profily na základě jedinečné genetiky každého kultivaru. Pěstitelé obvykle identifikují šest aromatických profilů: plyn, borovice, sýr, fialová, ovoce a dezert. Zatímco různí pěstitelé mohou používat různá přídavná jména nebo popisná slova, všichni splývají kolem těchto šesti skupin.

2. Rovnováha kanabinoidů – pro Bud je nejlepší směs

Ačkoli je THC jedním z nejlépe prozkoumaných kanabinoidů a rozhodně nejvlivnější, vysoké THC neznamená vždy vysokou kvalitu. Jemná rovnováha více než 100 dalších kanabinoidů činí každý kultivar jedinečným, i když je zapotřebí více výzkumu, abychom pochopili, jak každý z nich ovlivňuje zkušenost spotřebitele. Různé rovnováhy kanabinoidů ovlivní pocit, který kultivar vytváří, takže je nezbytné věnovat pozornost celkovému složení kanabinoidů květiny, kterou konzumujete.

Mnoho spotřebitelů preferuje vyváženější poměr mezi THC a CBD . Ačkoli to nemusí být tak chemicky účinné, květina, která má rovnoměrnou rovnováhu mezi kanabinoidy, často poskytuje bohatší a příjemnější zážitek. 

Spotřebitelé se musí seznámit s úrovní THC, která je pro ně osobně nejpříjemnější. Například noví a příležitostní spotřebitelé mohou preferovat kultivary s relativně nízkým procentem THC, až 19 %. Zkušenější spotřebitelé mohou považovat střední rozmezí 20 až 25 % THC za nejpříjemnější. Nároční konzumenti a zdravotní pacienti mohou zjistit, že kultivary s nejvyšším obsahem THC poskytují nejlepší zkušenosti a přinášejí výsledky, které hledají. 

3. Obsah terpenů – účinek konopí závisí na terpech

Terpeny , známé tím, že ovlivňují chuť a vůni květu konopí, mají také jedinečné účinky konzistentní napříč kultivary. Například většina kmenů, které obsahují myrcen, má tendenci být relaxační, zatímco většina kmenů, které obsahují vysoké hladiny limonenu, je více povznášející. 

Terpeny z konopí mohou být také ukazatelem kvality. Květ konopí na horním poli má často silnou vůni nebo aroma, někdy vizuálně patrné jako sametový nebo krystalický povlak trichomů na poupatech. 

Stejně jako u vůně vám obsah terpenů může pomoci intuitivně vybrat kultivary, které se vám budou pravděpodobně líbit. Pokud jste fanouškem toho, jak se ve vás konkrétní terpen cítí, můžete pro podobný zážitek vyhledat jiné kultivary s vysokou úrovní tohoto terpenu. 

Terpeny z konopí se teprve začínají studovat a chápat – vědecký výzkum dosud zkoumal a izoloval účinky asi sedmi terpenů.

  1. Myrcene: Relaxační a uklidňující 
  2. Linalool: Relaxační a sedativní 
  3. Pinene: Povznášející 
  4. Limonene: Povznášející 
  5. Karyofylen: Může pomoci při zmírnění stresu a úzkosti 
  6. Humulene: Může pomoci při zmírnění stresu a úzkosti
  7. Terpinolen: Mentálně stimulující a zvyšující THC 

V konopí je více než 100 terpenů; časem se o nich a jejich jedinečných účincích dozvíme více. 

Pohled za obsah THC

Odklon od výlučného zaměření na hladiny THC bude přínosem pro konopnou komunitu, protože výrobcům otevře více možností pokroku a spotřebitelům umožní mít s konopím lépe přizpůsobené a všestranné zkušenosti. Ačkoli je důležité dozvědět se o hladinách THC, terpenech a poměrech kanabinoidů, vůně nebo aroma je nejjednodušší a nejúčinnější způsob, jak vybrat kultivar konopí, který je pro vás ten pravý: vybrat si skvělé konopí je tak snadné, jako jít za nosem.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa