Hemptoday.net: Konopí mezi materiály, na které se zaměřuje 5 milionů dolarů na financování newyorské bioekonomiky

Hemptoday.net: Konopí mezi materiály, na které se zaměřuje 5 milionů dolarů na financování newyorské bioekonomiky

New York poskytne 5 milionů dolarů na podporu komercializace produktů vyrobených z konopí a dalších biomateriálů v rámci několika zemědělských iniciativ oznámených státními úředníky tento týden.

„Tyto investice se snaží vytvořit nové tržní příležitosti pro produkty z New Yorku a chránit udržitelný růst a hospodaření s biomasou, která se má používat pro produkty a materiály v naší rostoucí bioekonomice,“ uvádí se v tiskové zprávě kanceláře guvernérky Kathy Hochul.

Hledání odolnosti

Hochul řekl, že farmářské iniciativy odrážejí plán státu učinit zemědělský sektor „odolnějším a proaktivnějším proti budoucím hrozbám zahrnujícím zdraví, životní prostředí, práci a vzdělávací průmysl“.

„Jsem odhodlán podporovat růst zemědělství a produkce potravin a nadále se zaměřuji na politiky a investice, které podporují naše zemědělce,“ řekl Hochul.

Stát také investuje 2,25 milionu dolarů do rozvoje řešení ochrany proti škůdcům prostřednictvím programu Integrated Pest Management Program Cornell University.

Návrh zákona o konopném krmivu byl vetován

Hochul minulý měsíc vetoval legislativu o krmivech pro zvířata z konopného semene, což naznačuje, že k zajištění bezpečnosti zvířat je zapotřebí další výzkum. Guvernér uvedl nedostatek souhlasu amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) při vrácení dvou zákonů souvisejících se zahrnutím konopných semen do krmiva pro domácí zvířata a některých krmných směsí pro zvířata.

Hochul nařídil výzkumníkům z Cornellu, aby v rámci snahy o rozšíření produkce konopí ve státě „rychle“ studovali dopady používání konopných semen nebo produktů z konopných semen v krmivech pro zvířata.

Sklizeň konopí v New Yorku byla mizivá a prakticky se neprodukuje žádná vláknina ani semena konopí. Farmáři z New Yorku sklidili v roce 2022 pouze 120 akrů konopí, to vše pro květiny CBD, podle Národní zemědělské statistické služby amerického ministerstva zemědělství.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa