Newsweed.fr: Barcelonská městská rada útočí na konopné kluby

Newsweed.fr: Barcelonská městská rada útočí na konopné kluby

Barcelonská městská rada v čele s Jaume Collbonim vážně uvažuje o uzavření všech Cannabis Clubů. Tato zařízení, která v posledním desetiletí vzkvétala , se stala hlavním přístupem ke konopí ve městě.

Nedávná změna v pozici Rady, která byla až dosud spíše ochranitelská, spustila řadu kontrol a vyvolala znepokojení klubových administrátorů a aktivistů, kteří dlouhodobě hájí unikátní model barcelonských Cannabis Clubs.

Právní nejistota a politické změny

Nové odhodlání městské rady zavřít konopné společenské kluby znamená významný posun od jejího předchozího postoje tolerance a obrany regulace. Albert Batlle, třetí náměstek primátora a bezpečnostní poradce, nedávno prohlásil záměr Rady „ukončit“ tyto kluby a zdůraznil potřebu pečlivého přístupu „s právní jistotou, přísností a bez jakýchkoli třenic způsobených spěchem“.

V roce 2021 zrušil Nejvyšší soud Katalánska nařízení městské rady z roku 2016 a ponechal tato zařízení bez právního základu.

Nedávné inspekční kampaně, oddělené od předchozích , mají za cíl ověřit, zda je konzumace konopí v těchto klubech aktivně podporována. Správci klubů odhalili zvýšenou intenzitu během těchto kontrol, což naznačuje potenciální zátah proti aktivitám souvisejícím s konopím. Rada, i když zůstává v této záležitosti diskrétní, potvrzuje, že se snaží „zaručit zákonnost těchto zařízení“.

Konfliktní perspektivy

Kontroverze kolem barcelonských konopných společenských klubů vyvolala zmatek a frustraci mezi aktivisty, kteří tento model dlouho obhajovali jako způsob, jak odvést užívání konopí z ulic, a tím snížit rizika s ním spojená.

Nedostatek jasných předpisů však umožnil provoz podskupiny bezohledných zařízení, což stírá hranice mezi legitimními kluby a těmi, které umožňují nezákonnou činnost. Aktivisté odsuzují, že městská rada nespravedlivě seskupuje obchodníky s lidmi, a trvají na tom, že je třeba zavést jemné předpisy, které rozlišují mezi odpovědnou konzumací konopí a nezákonným obchodem.

Mezinárodní uznání

Vzhledem k tomu, že Barcelona zvažuje uzavření konopných společenských klubů, ostatní země přebírají podobné modely. Německo má takové prostory otevřít v dubnu 2024, zatímco Česká republika nedávno omezila své ambice na plnou legalizaci a posunula se směrem k založení Cannabis Social Clubs . Malta se také rozhodla pro kluby , zatímco různé modely asociací existují také v Jižní Americe.

V prosinci se odborníci z Barcelony setkali s prezidentem Malty, aby poskytli zpětnou vazbu o fungování těchto prostorů a zdůraznili mezinárodní zájem a uznání tohoto modelu.

Navzdory regulačním výzvám, kterým Barcelona čelí, jsou městské konopné společenské kluby i nadále zdrojem inspirace pro země, které se pohybují ve složitém terénu legalizace a regulace konopí. Loni v březnu navštívila barcelonské kluby mezinárodní delegace s poslanci z různých evropských zemí, představiteli Spojených států a zástupci jihoamerických zemí.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa