Pensylvánie žaluje federály kvůli zákazu střelných zbraní pro pacienty s lékařskou marihuanou

Pensylvánie žaluje federály kvůli zákazu střelných zbraní pro pacienty s lékařskou marihuanou

Doutnající spor o práva na vlastnictví zbraní pro pacienty s lékařskou marihuanou se vyostřil v úterý, kdy státní zástupce Pennsylvánie Robert Greene podal žalobu na federální vládu.

Greene a skupina zastánců práv na zbraně vypálili u federálního soudu novou salvu s první občanskou žalobou svého druhu, což je strategický krok odlišný od předchozích trestních případů zpochybňujících federální zákaz bránící pacientům s lékařskou marihuanou kupovat a držet střelné zbraně.

„Nejde o vítězství nebo prohru,“ řekl Greene, který je registrovaným pacientem s marihuanou, uvedl Marijuana Moment , „ale o tvrzení, že tento zákaz je protiústavní, a nutí vládu čelit absurditě upírat milionům Američanů jejich práva podle druhého dodatku. pouze na základě jejich lékařských rozhodnutí.“

Greeneova účast v případu je pozoruhodná, protože soudní podání uvádí, že „má v úmyslu legálně nakupovat, držet a používat střelné zbraně a střelivo, aby mohl uplatnit své ústavní právo držet a nosit zbraně pro sebeobranu a pro všechny další zákonné účely. “ Green si však nemůže koupit zbraň kvůli svému statusu jako pacient s marihuanou pro lékařské účely.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa