Benzinga.com: DEA se chystá tento týden přesunout marihuanu na lehčí úroveň III? Něco se vaří v Bílém domě, říká Insider

Benzinga.com: DEA se chystá tento týden přesunout marihuanu na lehčí úroveň III? Něco se vaří v Bílém domě, říká Insider

Drug Enforcement Administration (DEA) je zjevně na pokraji přeplánování konopí, potenciálně během dnů nebo týdnů .

Tento krok by znamenal nejvýznamnější federální akci směrem k legalizaci marihuany od jejího zákazu před téměř stoletím.

Spekulace vířící celým průmyslem vyústily ve směs optimismu, skákání ze zbraně a koukání z křišťálové koule na vysoké úrovni.

Zde je však pohled jednoho dobře propojeného Adriana Sneada , partnera v kanceláři ve Washingtonu, DC a člena firemní skupiny Government & Regulatory Affairs a Litigation Practice Groups. Snead také spolupracoval se sponzorem SAFER Banking senátorem Jeffem Merkleym .

Takže, co se stane, když se to stane?  V současné době zůstává konopí na seznamu I zákona o kontrolovaných látkách spolu s heroinem a LSD, což znamená nepřijatou lékařskou hodnotu a vysoký potenciál zneužití. Přeplánování by to srazilo na plán III a zařadilo ho mezi anabolické steroidy a Tylenol s kodeinem. 

Co jiného?  Tento posun by se také mohl promítnout do nižších daní pro konopné společnosti, které jsou nyní zatíženy daňovým kódem IRS 280E, který jim zakazuje odečítat běžné obchodní výdaje. V roce 2022 podniky s konopím zaplatily 1,8 miliardy dolarů na dodatečných federálních daních, podle společnosti Whitney Economics pro výzkum trhu. U maloobchodníků mohou jejich daňové sazby přesáhnout 70 %, uvádí zpráva. Změna v této oblasti by mohla vést ke konkurenceschopnějším cenám pro spotřebitele.

Dětské kroky?  Kritici tvrdí, že přeplánování je postupný krok, který ponechává mnoho největších problémů neřešených.

Jako?  Pro začátek by konopí zůstalo federálně nezákonné, což by mohlo vést k zatýkání a nevyřešeným konfliktům mezi státní legalizací a federálním zákonem.

„Je to krok správným směrem, ale pokud jde o jeho praktické směřování, je to opravdu symboličtější,“ řekl Morgan Fox , politický ředitel Národní organizace pro reformu zákonů o marihuaně (NORML), nejstarší organizace prosazující legalizaci konopí v zemi. . „Přeplánování nevyřeší konflikt mezi státním a federálním zákonem, pokud jde o konopí.“

Mnozí považují za rozumnější prosazovat zrušení plánu, tedy úplné odstranění konopí ze zákona o kontrolovaných látkách, podobně jako je regulován alkohol a tabák.

Ke složitosti přidal prezident Joe Biden v říjnu 2022  federální odsouzení za držení marihuany a rozšířil je o pokusy o držení. Tyto kroky spolu s potenciálním přeplánováním naznačují zmírňující postoj na federální úrovni, ale nedošlo k žádným radikálním krokům.

Takže, zatímco bezprostřední rozhodnutí DEA představuje milník, může to být jen další krok v maratonu. Jestli to uklidní kritiky, nebo podpoří tlak na širší legalizaci, to se teprve uvidí, pokud se ukáže, že tušení Adriana Sneada je správné, spíše dříve než později.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa