Benzinga.com: Havajský zákon o legalizaci marihuany, horké téma na výstavě Cannabis Expo, „je to nevyhnutelné“, říká senátor (Video)

Benzinga.com: Havajský zákon o legalizaci marihuany, horké téma na výstavě Cannabis Expo, „je to nevyhnutelné“, říká senátor (Video)

Havajští zákonodárci se v neděli zabývali řadou témat na 8. výroční výstavě Hawaii Cannabis Expo v Honolulu – nejžhavější z nich byla budoucnost legalizace marihuany pro rekreační účely.

Moderátor konference a bývalý senátor státu Havaj Will Espero (D) řekl davu, že je jen otázkou času, kdy bude rekreační užívání konopí na Havaji legalizováno.

„Podle mého názoru je to nevyhnutelné, jedná se o rostlinu a produkt, který by měl být dostupný pro masy a zejména pro dělnické rodiny, plus jednotlivce s nízkými příjmy, kteří vědí hodně o konopí, ale jsou na zemi už desítky let. chtějí podpořit malé farmáře,“ řekl Espero.

Havaj, politicky progresivní demokraticky nakloněný stát, byl první v zemi, který legalizoval lékařskou marihuanu prostřednictvím svého státního zákonodárného sboru v roce 2000.

„Vzhledem k tomu, kde jsme jako národ ohledně regulace konopí, podporuji přísně regulovaný systém legalizace,“ řekla státní zástupkyně Della Au Belatti (D). „Myslím, že náš generální prokurátor se zapojil do rozsáhlé diskuse, hovořil všem zúčastněným stranám a těším se na rozhovor, který budeme mít na tomto legislativním zasedání.“

Havajská generální prokurátorka Anne Lopezová (D) vydala v listopadu 2023 komplexní návrh na legalizaci marihuany pro dospělé se souhlasem zákonodárců a obhájců, ačkoli tito obhájci usilují o silnější ustanovení o sociální spravedlnosti.

Návrhy zákonů o konopí na stole na Havaji zahrnují iniciativy sněmovny i senátu, které by umožnily dospělým starším 21 let vlastnit a koupit jednu unci konopí a pěstovat šest rostlin.

Senát schválil reformní zákon v březnu 2023, ačkoli nebyl přijat. Nicméně zákonodárci a AG Lopez naznačili, že rok 2024 je rokem, kdy se havajská legalizace konečně stane zákonem.

Snižte zátěž zranitelných komunit a podpořte růst ekonomiky

Havajský trestní právní systém, říkají obhájci, nepříznivě ovlivňuje lidi z komunit s nedostatečnými zdroji, přičemž poznamenává, že prosazování zákonů o trestech za drogy a příslušenství je neobvykle drakonické, včetně probačního systému s nejdelší průměrnou dobou ve Spojených státech (59 měsíců).

Zprávy Úřadu pro havajské záležitosti podle Honolulu Civil Beat zdůraznily nepřiměřené zacházení s domorodými Havajany v každé fázi trestního právního procesu.

„S přiměřeným množstvím regulace a zdanění má Havaj dobrou pozici pro pěstování prosperující konopné ekonomiky, která může zajistit pozici místních farmářů a podniků na potenciálních národních a mezinárodních trzích,“ uvedl portál.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa