Hemptoday.net: Česká skupina vydává varování před produkty, které obsahují opojné konopí

Hemptoday.net: Česká skupina vydává varování před produkty, které obsahují opojné konopí

Česká konopná průmyslová skupina varovala, že pochybní výrobci obcházejí zákon tím, že prodávají nelegální sběratelské předměty s omamnými novinkami, které obsahují sloučeniny odvozené z konopí.

Klastr CzecHemp vyzval zákonodárce a úřady, aby stanovili právní rámec pro HHC a THCP, přičemž uvedl, že nelegální produkty představují „řadu vážných rizik a problémů“.

V prohlášení skupina zúčastněných stran uvedla, že zákony a pravidla jsou potřebné ke kontrole výroby a prodeje spotřebních produktů obsahujících tyto sloučeniny, které samy o sobě nejsou výslovně nezákonné, ale podle stávajících pravidel pro potraviny a potraviny je nelze přidávat do spotřebních produktů. kuřácké látky.

Syntetický

HHC a THCP jsou podobné delta-8 THC v tom, že jsou synteticky vyráběny z CBD odvozeného z konopí. Delta-8 přerostla v masivní problém ve Spojených státech, kde je předmětem soudních sporů, restriktivní legislativy a ostré interní debaty mezi výrobci CBD.

Delta-8 THC není v ČR problém, protože je specificky uveden vedle delta-9 THC jako nelegální. Výrobci ale vyrábějí pochutiny jako „bonbony, gumy, lízátka, sušenky a další“ a kuřácké formy HHC a THCP a uvádějí tyto produkty na trh jako sběratelské předměty – nelegální podle českého zákona o obecné bezpečnosti výrobků.

„Upozorňujeme prodejce, že ačkoli je produkt formálně označen jako ‚nepotravinový‘, jeho forma, prezentace nebo prodej jasně ukazují, že je určen pro vnitřní použití,“ uvedla skupina v prohlášení.

Potraviny ke kouření

Podobně je nelegální i prodej „sběratelských“ elektronických cigaret, náplní e-liquidů nebo předplněných kazet, balených jointů a sušených květin s polosyntetickými kanabinoidy, a to podle národní směrnice o tabáku a souvisejících produktech, uvedl CzecHemp. .

Zatímco HHC a THCP jsou přirozeně ve stopových množstvích přítomny v samotné rostlině konopí, syntetické formy látek, které se v ČR prodávají údajně pro rekreační použití, obsahují mnohem vyšší koncentrace, zjistil CzecHemp.

CzecHemp s odvoláním na etiku a společenskou odpovědnost, zdravotní rizika a právní stát uvedl: „V rámci našeho závazku k bezpečnosti a kvalitě produktů zdůrazňujeme, že prodejci by měli vždy upřednostňovat zdraví svých zákazníků a aktivně minimalizovat známá rizika spojená s jejich produkty. .“

Zdravotní rizika

Jako nové látky na trhu jsou sloučeniny nedostatečně prozkoumány, s málo dostupnými informacemi o krátkodobých a dlouhodobých účincích na lidské zdraví, uvedl CzecHemp. HHC a THCP i v relativně malých dávkách „mohou silně ovlivnit motorické a kognitivní schopnosti a vyvolat změněný stav vědomí na několik hodin,“ uvedla skupina.

Sloučeniny „se vyrábějí průmyslovou chemickou přeměnou jiných kanabinoidů a ve skutečnosti nemají s konopím nic společného. Jsou nejasného původu a kvality a mohou představovat mimořádné riziko pro veřejné zdraví.

„Kontaminace buď zbytky po extrakci nebo syntetickými vedlejšími produkty může představovat další nepředvídaná rizika pro zdraví uživatele. Výrobky mohou také obsahovat stopy těžkých kovů pocházejících z nesprávných výrobních postupů,“ stojí v prohlášení.

Jako HempToday? Jak nás můžete podpořit

Vaše dary nám pomáhají udržovat HempToday otevřenou pro všechny čtenáře bez ohledu na to, kolik si mohou dovolit zaplatit. Prostřednictvím této „informační rovnosti“ jsme schopni podporovat konopné podnikatele a zainteresované strany na celém světě tím, že budeme konopí a všechny přísliby, které nabízí pro ekonomický rozvoj a uzdravení naší planety, podporovat.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa