Benzigna.com: Senátorka USA Sen Jacky Rosen zveřejnila video vyzývající k federální legalizaci marihuany

Benzigna.com: Senátorka USA Sen Jacky Rosen zveřejnila video vyzývající k federální legalizaci marihuany

Senátorka  Jacky Rosen (D-NV) vyzývá zákonodárce, aby podpořili reformy konopí se zdravým rozumem. V nedávném videu použila svůj domovský stát jako příklad úspěšných a ekonomicky výhodných konopných programů.

„Věděli jste, že více než tři čtvrtiny států v celé zemi dekriminalizovaly nebo plně legalizovaly užívání konopí?“ řekl Rosen. „V Nevadě úspěšně regulujeme marihuanu od roku 2017 a naše ekonomika a malé podniky zaznamenaly její výhody. Kongres bohužel nedokázal držet krok s dobou. Jako váš senátor jsem odhodlán schválit zákony zdravého rozumu podporovat legální užívání konopí na celostátní úrovni a umožnit nevadskému konopnému průmyslu prosperovat.“

V listopadu 2022 představila Rosen zákon o spravedlivém přístupu pro malé podniky s konopím, který se snaží umožnit legálním podnikům s konopím  přístup k půjčkám Small Business Administration (SBA) . V roce 2023  se podílela na podpoře  zákona o bankovnictví Secure and Fair Enforcement Regulation (SAFER), což je zákon, který by umožnil legálním podnikům s marihuanou přístup ke službám nabízeným bankami a finančními institucemi. 

Po zdůraznění svých předchozích snah souvisejících s konopnou reformou Rosen řekla, že bude ve svém úsilí pokračovat.   Konečně musíme legalizovat marihuanu na federální úrovni,“ řekla. „Až se tam dostaneme, jedna věc, kterou teď můžeme udělat, je přeplánovat konopí – něco, k čemu tlačím FDA. Všechno to jsou zásady zdravého rozumu, které odpovídají tomu, čemu věří Nevadané, a já budu pokračovat v prosazování těchto zásad pro Nevadany a všichni Američané.“

V lednu vláda zveřejnila stovky stran dokumentů souvisejících s jejím probíhajícím přezkumem stavu konopí podle federálního zákona, které potvrzují, že ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb (HHS)  doporučilo DEA  přeplánovat konopí jako seznam III v rámci kontrolovaných látek. Akt. To znamená, že HHS uznalo určitou lékařskou hodnotu marihuany a zvažuje se přeložení.

DEA,  50 let stará agentura  , která nám přinesla válku proti drogám, dala  Kongresu jasně najevo  , že pouze ona má „konečnou pravomoc“ nad přeplánováním marihuany a dostane se k ní, až dokončí svou vnitřní kontrolu.

Mezitím mají Američané jasno ve svém postoji k reformě, přičemž sedm z 10 Američanů si nyní myslí, že  užívání marihuany by mělo být legální , což je dosud nejvyšší úroveň poté, co se za poslední tři roky držela na stabilní úrovni 68 %, podle  listopadového průzkumu Gallupova ústavu .


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa