Cannabisbenchmarks.com: US Cannabis Spot Index (Video)

Cannabisbenchmarks.com: US Cannabis Spot Index (Video)

Americký spotový index tento týden opět vyskočil nahoru, vzrostl téměř o 3 % a ustálil se na 1 072 dolarech za libru. Celostátní průměrná velkoobchodní cena květin je od listopadu 2023 trhaná. Zejména rozsah cenových akcí se zmenšuje, zejména ve srovnání s poklesem od června do poloviny září, po kterém následovalo strmé stoupání, které cenu zvýšilo nedávný vrchol na 1 115 USD za libru v listopadu.

Navíc to, co vypadalo jako začátky klesajícího trendu – formace s dvojitým vrcholem v listopadu následovaná podporou proražení ceny v prosinci – se nyní zdá, že se transformuje do bočního driftu. Od června 2022 do srpna 2023 se spotová cena v USA pevně pohybovala mezi 950 a 1 100 dolary za libru. V září celostátní průměrná cena květin prolomila podporu a klesla na historické minimum 936 USD. Místo toho, aby pokračoval níže, se však více než tři měsíce trvající sestupný trend dramaticky obrátil, podpořený pevnými cenami květin pěstovaných venku. Cena vzrostla, aby prolomila úroveň odporu 1 100 USD za libru v listopadovém dvojitém vrcholu, pak klesla zpět.

Americký Cannabis Spot Index se snížil o 2,2 % na 1 009 USD za libru. V gramech byla spotová cena 2,22 $.

Nyní se zdá, že cena se konsoliduje. Za poslední měsíc se odrazila v rozmezí 35 dolarů – mezi 1 042 a 1 077 dolary za libru – a zastavila zjevný klesající trend, který se zdánlivě formoval v období od listopadu do prosince. Vzhledem k současné rozšířené nejistotě na trhu – včetně zásadních změn nabídky/poptávky ve vyspělých státech (Kalifornie, Colorado), stagnujícího růstu na trzích „středního věku“ (Illinois, Massachusetts, Michigan) a hrbolatého zavádění ve státech, které jsou teprve po legalizaci (Nové York, Connecticut), stejně jako vyhlídky na federální přeplánování – konsolidace není překvapivá.

Podíváme-li se na státní úroveň, cenový pohyb na hlavních trzích podobně naznačuje konsolidaci s absencí výrazných trendů nebo známek průlomu jedním či druhým směrem. Kalifornie může být jedinou výjimkou, protože cena vykazuje jasně rozeznatelný klesající trend začínající v červnu 2023. Spotová velkoobchodní cena květin Golden State tento týden klesla o téměř 8 % a prolomila nedávno zavedenou úroveň podpory i přes výrazný skok v cenách. pro pokojovou květinu ve státě. Postupně klesající ceny slunečnice a větší objemy zobchodovaného takového produktu však stáhly celkovou objemově váženou cenu dolů.

Na rozdíl od minulosti však kalifornský trend nemusí být nutně národní. Nyní se relativně stabilní velkoobchodní sazby na velkoobjemových trzích, jako je Michigan, Colorado, Oregon, Washington, Massachusetts a Illinois, snaží poněkud zmírnit vliv Golden State na národní objemově váženou cenu květin.

Cannabis Benchmarks s potěšením oznamuje, že nyní zveřejňujeme týdenní hodnocení cen velkoobchodních květin v Montaně. V nadcházejících týdnech a měsících přidáme do našeho hlášení a analýzy velkoobchodních cen ještě více státních trhů a typů produktů – zůstaňte naladěni!


Benchmarky konopí Spotově vážené průměrné ceny v USA 12. ledna 2024

Implied Forward z února 2024 beze změny na 1 060 USD za libru.

Implied Forward z února 2024 s 1 060 dolary za libru představuje slevu 1,1 % ve srovnání se současnou americkou spotovou cenou 1 072 $ za libru.

Konopné benchmarky Forward Price Curve USA 12. ledna 2024


Tento týden

Titulky přehledu PREMIUM :

Colorado

Velkoobchodní ceny zablokovány v rozmezí 100 USD, protože listopadové prodeje klesly na nejnižší úroveň za více než 6 let

Illinois

Celkové tržby se v roce 2023 přiblíží 2 miliardám USD; Velkoobchodní ceny rostly do konce roku

Maryland

Cena spotové květiny klesá pod 2 800 $ / libra do otevření v roce 2024

Connecticut

Velkoobchodní ceny na vzestupu jako nízké zásoby hlášené ve výdejnách


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa