Internationalcbc.com: Evropská unie schvaluje Signature Drive pro lékařský Cannabis

Internationalcbc.com: Evropská unie schvaluje Signature Drive pro lékařský Cannabis

Reforma léčebného konopí se šíří po evropském kontinentu, což je skvělé. Rychlost, s jakou se šíří, však není dostatečně rychlá na to, aby pomohla všem trpícím pacientům, kteří potřebují wellness výhody, které může lékařské konopí poskytnout.

Bohužel, léčebné konopí bylo několik desetiletí omezováno kvůli prohibiční politice v celé Evropě. Léčebné konopí bylo přijato teprve v posledních letech, a ani tehdy není v každé zemi a pohybuje se tempem, které neodpovídá potenciálu, který léčebné konopí má.

Přístup k léčebnému konopí a výzkumu založenému na konopí je v celé Evropě zoufale potřebný a tento předpoklad je jádrem nové iniciativy, kterou nedávno schválila Evropská unie. Podle úryvků z původní reportáže Marihuana Moment :

Představitelé Evropské unie (EU) pověřili aktivisty, aby zahájili podpisovou akci pro nadnárodní iniciativu, která by podpořila přístup k lékařské marihuaně a podpořila výzkum terapeutického potenciálu konopí.

Aktivisté za opatřením stanovili tři cíle, které chtějí, aby komise sledovala, ale orgán uvedl, že může zaregistrovat pouze dva z nich.

Jeden schválený cíl žádá komisi, aby „podporovala přístup k léčebnému konopí a umožnila přepravu konopí a jeho derivátů předepsaných pro terapeutické účely, aby bylo zajištěno plné užívání práva na zdraví“. Druhý požaduje, aby EU vyčlenila „nezbytné zdroje na výzkum konopí pro jeho terapeutické účely“.

Aktivisté také prosazovali vytvoření „transevropského občanského shromáždění o politikách týkajících se konopí, včetně sankcí a souladu politik členských států“, nicméně Evropská unie uvedla, že tento konkrétní cíl nezaregistruje.

Advokáti, kteří vedou úsilí, budou mít nyní šest měsíců na zahájení petiční akce, poté budou mít jeden rok na sesbírání milionu platných podpisů. Platné podpisy musí pocházet alespoň ze sedmi členských států Evropské unie, aby mohly být zváženy.

Evropská občanská iniciativa byla poprvé představena s Lisabonskou smlouvou jako nástroj stanovování agendy v rukou občanů. Oficiálně byl zahájen v dubnu 2012 podle seznamu opatření Evropské unie .

Evropa , Evropská unie

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa