Internationalcbc.com: Užívání konopí je v Itálii daleko od nového přístupu!

Internationalcbc.com: Užívání konopí je v Itálii daleko od nového přístupu!

Lidé mají s rostlinou konopí dlouhou historii. Konopné vlákno bylo používáno již před 10 000 lety během raného období Jomon v Japonsku. Spotřeba pro lékařské účely sahá přinejmenším do doby 2 800 let před naším letopočtem. Konopí bylo přibližně v té době zahrnuto do lékopisu císaře Shen Nunga (považovaného za otce čínské medicíny).

Zasazení toho, jak lidé užívají rostlinu konopí do tohoto kontextu, skutečně zdůrazňuje, jak nedávným fenoménem veřejného pořádku je zákaz konopí. Nenechte se mýlit, konopí není zakázáno, protože nemá „žádnou lékařskou hodnotu“, a není zakázáno na základě vědecky podložených úvah. Je to zakázáno kvůli zvláštním zájmům hrstky lidí, včetně zákonodárců.

Archeologové v Itálii nedávno provedli projekt, ve kterém zkoumali kosti pocházející z 1600 let. Údajně našli stopy kanabinoidů, což dokazuje, že k užívání konopí v Itálii dochází po velmi dlouhou dobu. Podle populární mechaniky :

„Tato studie uvádí první fyzické důkazy užívání konopí v moderní době v Itálii, ale také v Evropě,“ napsali autoři studie s podrobnostmi o tomto objevu. Studie byla  publikována  v  Journal of Archaeological Science a zaznamenává toxikologické analýzy skupiny  lidských  pozůstatků, které byly umístěny v kryptě milánské nemocnice.

„Přítomnost těchto dvou alkaloidů svědčí o používání rostliny konopí v italské populaci během 17. století ,“ napsali autoři. Po prozkoumání archivované dokumentace nemocnice tým zjistil, že konopí nebylo podáváno jako léčebná léčba během 17. století. „Předpokládáme tedy, že vyšetřované osoby užívaly konopí jako rekreační látku,“ uvádí studie. Vědci však upozorňují, že nemohou vyloučit jiné zdroje expozice související s léčbou mimo  nemocnici .

Projekt v roce 2019 v západní Číně také našel důkazy o používání konopí s vysokým obsahem THC, přičemž archeologové během projektu objevili také kuřácký přístroj, který se používal ke konzumaci konopí.“Je docela pravděpodobné, že lidé narazili na rostliny konopí ve vyšších nadmořských výškách, které přirozeně produkovaly vyšší hladiny THC.“ uvedli výzkumníci. Starověká umělecká díla a odkazy od Sýrie po Čínu naznačují ještě dřívější datum lidského užívání konopí .

Itálie

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa