Cannabis akcie rostou, protože Německo legalizuje držení marihuany

Cannabis akcie rostou, protože Německo legalizuje držení marihuany

Zprávy o německém kroku k legalizaci omezeného držení a konzumace konopí pro dospělé vyvolaly vlnu konopným průmyslem, zejména v USA Zatímco legislativa prozatím zakazuje komerční prodej, manažeři to považují za pozitivní krok k širší evropské legalizaci, která může podpořit jejich podnikání.

Akcie Curaleaf Holdings (OTCQX: CURLF) , největší americké konopné společnosti podle tržní kapitalizace, v pátek vzrostly o 3,1 %. Generální ředitel Boris Jordan vývoj ocenil a vyzdvihl jeho potenciální dominový efekt na dalších evropských trzích. Curaleaf již působí v Německu prostřednictvím akvizice Four 20 Pharma v roce 2022 a předchozí koupě společnosti EMMAC, která se může pochlubit vertikálně integrovanými operacemi v Evropě – Velké Británii, Německu, Itálii, Španělsku a Portugalsku.

Jak výkonný předseda Curaleaf Holdings Inc. Boris Jordan tak i další představitelé konopí v pátek ocenili odstranění konopí ze seznamu narkotik v Německu jako potenciální podporu obchodu s marihuanou, protože akcie v tomto sektoru vzrostly.

Komentáře přišly poté, co němečtí zákonodárci vydláždili cestu k vytvoření neziskových „konopných klubů“ pro nákup konopí dospělými 18 a staršími, s omezením reklamy a propagace.

Jako kompromis se zákon zastavil před sankcionováním komerčního prodeje konopí.

Podle zákona schváleného Spolkovým sněmem, německým parlamentem, budou moci dospělí od 1. dubna pěstovat a vlastnit omezené množství konopí pro osobní spotřebu.

Nekomerční pěstitelské kluby budou legální od 1. července.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa