Marketscreener.com: Němečtí unijní ministři vnitra chtějí zvážit právní kroky proti legalizaci konopí!

Marketscreener.com: Němečtí unijní ministři vnitra chtějí zvážit právní kroky proti legalizaci konopí!

BERLÍN/DRÁŽĎANY (dpa-AFX) – Státní ministři vnitra CDU a CSU chtějí prověřit žalobu proti částečné legalizaci konopí. Po úterním jednání v Berlíně to oznámil jejich současný mluvčí, šéf bavorského resortu Joachim Herrmann (CSU).

Šéfové resortů spolkových zemí předpokládají, že kriminalita v důsledku částečné legalizace masivně vzroste. „Dá se očekávat rozšíření černého trhu, protože legalizace konopí zvýší počet spotřebitelů,“ vysvětlil saský ministr vnitra Armin Schuster. Upozornil také, že i Rada OSN pro kontrolu drog varovala před porušováním mezinárodních úmluv.

„Shodli jsme se, že orgány činné v trestním řízení a regulační orgány spolkových zemí budou stát před náročnými úkoly navíc a nesmírným množstvím práce. To v žádném případě nechceme akceptovat,“ řekl Herrmann. „Odvolání k mediačnímu výboru je proto to nejmenší, co můžeme udělat pro zmírnění velkých deficitů tohoto návrhu zákona. Zvažujeme také odvolání proti němu.“ Návrh zákona je na mnoha místech nejasný, obsahuje nezvládnutelné množství skutečností a velké množství podrobných úprav vyvolává značnou právní nejistotu.

Podle zákona, který v únoru schválil Bundestag o částečné legalizaci konopí, se má držení a pěstování této drogy stát legální pro dospělé pro osobní potřebu s četnými požadavky. Od 1. července mají být povoleny i nekomerční „pěstitelské spolky“ pro společné pěstování. Zákon nevyžaduje souhlas Spolkové rady. Mezi spolkovými zeměmi se ale tvoří odpor: tři výbory komory spolkové země, které se problematikou zabývají, doporučují poslat zákon mediačnímu výboru. Vedoucí zdravotní výbor například navrhuje odložit účinnost celého zákona až na 1. října.

Zejména ministři vnitra Unie považují plánované držení a vydávání množství za „příliš nadměrné“. Ministři kritizují i ​​to, že se málo zohledňuje hledisko bezpečnosti silničního provozu. Je třeba se obávat, že řízení pod vlivem drog bude narůstat.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa