USA – Cannabis reforma se dostává do popředí prezidentského projevu, ale reakce jsou smíšené

USA – Cannabis reforma se dostává do popředí prezidentského projevu, ale reakce jsou smíšené

Prezident Joe Biden využil svůj projev o stavu Unie, aby znovu potvrdil svůj závazek k reformě konopí, což je poprvé v historii, kdy byla tato otázka řešena během přelomového projevu.

Ve čtvrtek 7. března Biden přednesl jeden z nejkritičtějších projevů svého prezidentství, čímž položil základy pro své bojové linie v nadcházejících obtížných volbách.

Projev se týkal řady naléhavých, globálních problémů, jako je nárůst populismu, tvrzení, že demokracie je „útokem“ po celém světě, a ruská invaze, přičemž zdůraznil klíčovou roli USA při pokračující podpoře Ukrajiny.

Uprostřed těchto kritických a složitých témat prezident řekl, že „nařídil mému kabinetu, aby přezkoumal federální klasifikaci marihuany“.

Pokračoval, že jeho administrativa „vyhlazuje tisíce odsouzení za pouhé držení marihuany, protože nikdo by neměl být uvězněn za to, že ji prostě užil, nebo ji měl v záznamech“.

Tato historická prohlášení, která odkazují na probíhající iniciativy k reklasifikaci konopí a jeho krok v roce 2022 omilostnit tisíce občanů federálně odsouzených za „prosté držení“ konopí, se setkaly se smíšenou reakcí průmyslu.

V rozhovoru pro Benzinga řekl holandský viceprezident pro vnější záležitosti a zástupce hlavního právního zástupce Bryan Barash: „Tleskáme prezidentu Bidenovi za to, že věnoval další pozornost konopí, rostlině, která je nyní legální tam, kde žije téměř 75 procent Američanů.

Generální ředitel společnosti Curaleaf, Matt Darin, dodal: „Je to významný okamžik pro zemi, kdy během projevu prezidenta Bidena o stavu unie slyšeli o změně plánu konopí. Tato úroveň veřejné podpory reformy konopí na federální úrovni je již dávno opožděná a demonstruje silný politický vliv na konopí.“

Ne všichni však byli tak pozitivní. V tiskové zprávě zveřejněné dnes The American Cannabis Collective označil Bidenova prohlášení za neupřímná.

Jeho spoluzakladatel Don Murphy řekl: „Je to politická chyba ignorovat voliče, kteří ho sem dostali. Černošští a hnědí voliči, kteří jsou nejvíce zasaženi válkou proti drogám, resuscitovali jeho neúspěšnou prezidentskou kampaň po čtvrtletních a pátém místě v New Hampshire a Iowě před čtyřmi lety. Slíbil, že přestane posílat lidi do vězení za prosté držení, ale zatýkání pokračují a on udržuje Válku proti drogám naživu a dobře.

Stále více se spekuluje o tom, že se Biden pokouší uchvátit mladší voliče svou akcí na reformu konopí, což je demografická skupina, kterou bude muset zaujmout v nadcházejícím souboji proti brzy oficiálnímu republikánskému kandidátovi Donaldu Trumpovi.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa