Měřící přístroje a měření: 4.klíč ke zdravé a bohaté sklizni!

Měřící přístroje a měření: 4.klíč ke zdravé a bohaté sklizni!

„Měření“ je činnost vedoucí ke zjištění a zajištění předepsaných hodnot jako je teplota, vlhkost, pH prostředí apod. Bez přehledu o těchto hodnotách by jste byli bezbranní. Vše co naměříte si dobře pamatujte. Vidět znamená vědět a mohu. Vytvořte si 90ti denní tabulku se všemi hodnotami, které opotřebujete vědět a upravovat. Zapisujte si vše každý den. Pokud se stane cokoliv nestandartního, budete moci vše zpětně zkontrolovat a příště se těmto nestandartním situacím vyhnout.

Regulační technika

Investujte do dražších spínacích hodin, které jsou přesnější a vydrží větší nárazové proudy a napětí.

Regulátory otáček kupujte ve varientě s termostatem, ušetří vám práci přes noc i přes den, kdy nemůžete být u rostlin.

Pokud používáte el. přímotopy či teplomety, používejte digitální termostat, je oproti termostatu na el. kamínkách přesný! Vždy mějte možnost porouchanou techniku včas vyměnit.

Měřící technika

Používejte teplo-vlhkoměry s pamětí. Ukáží vám jaká byla minimální a maximální teplota v pěstebním stanu v okamžiku, když jste tam nebyli. Používejte třeba 2 teplo-vlhkoměry, budete mít přehled o teplotě u vrcholů rostlin i dole u kořenů.

Pokud používáte pH a EC metr, mějte ho vždy zkalibrovaný. Občas si náhodně zkontrolujte přístroj pomocí kalibračního pufru, zda-li je stále přesný.

Při odměřování hnojiv používejte vždy laboratorní odměry a stříkačky. Ty kuchyňské jsou nepřesné!


Pokud jste dodržely výše uvedená pravidla pak jste to dokázaly a rostliny jsou zdravé a silné, vy máte klid a přehled a dosáhli jste zlatého pravidla 1W=1Gram : 1m2 např. s HPS 400w = 400 gramů sušených květů, nebo např. s HPS 600w = 600 gramů sušených květů. A toto je právem označeno jako skvělá a bohatá sklizeň.

Dr. Growman

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa