Businessofcannabis.com: Massachusetts chce omilostnit „stovky tisíc“ odsouzených za konopí

Businessofcannabis.com: Massachusetts chce omilostnit „stovky tisíc“ odsouzených za konopí

Guvernérka Massachusetts oznámila ambiciózní plány na udělení desítek tisíc milostí lidem odsouzeným za menší trestné činy související s konopím.

Poté, co stát legalizoval konopí v roce 2016, po dekriminalizaci držení o osm let dříve, guvernérka Maura Healeyová řekla, že milosti jsou jednoduchou záležitostí spravedlnosti.

„Tisíce lidí stále žijí s přesvědčením ve svých záznamech, přesvědčením, které může být překážkou v získání zaměstnání, bydlení nebo dokonce vzdělání,“ řekla.

S cílem vydat milosti za přestupky za konopné poplatky, které se táhly již od 70. let minulého století, paní Healeyová navrhla, že by tento krok představoval nejkomplexnější udělení milosti od doby, kdy prezident Joe Biden omilostnil federální odsouzení za držení konopí a vyzval guvernéry, aby jej následovali.

Je pozoruhodné, že 36 členů Kongresu vyzvalo prezidenta , aby splnil své nedávno zopakované závazky udělit milost za menší odsouzení za konopí.

Skupina poukazuje na to, že federální milosti, které oznámil v roce 2022, se ještě nedočkají propuštění jediného člověka z vězení a že milosti nevymazávají trestní rejstříky.

Plánované omilostnění paní Healeyové nyní bude muset schválit její rada, a poté by vstoupily v platnost okamžitě, což znamená, že ti, kteří jsou odsouzeni, nemusí jednat.

Podle státní komise pro kontrolu konopí bylo v letech 2000 až 2013 vydáno téměř 70 000 občanskoprávních nebo trestních porušení konopí a odhaduje se, že tyto milosti by mohly skončit ve prospěch stovek tisíc lidí.

Během tiskové konference Healey řekla, že si vybrala milost před vymazáním, protože měla pouze pravomoc prosadit to první.

„Musím popravit to, na co mám moc popravit, což je odpuštění,“ řekla.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa