Internationalcbc.com: Schválení zákazu thajského konopí ze strany vlády se očekává koncem tohoto měsíce!

Internationalcbc.com: Schválení zákazu thajského konopí ze strany vlády se očekává koncem tohoto měsíce!

Thajsko se zapsalo do regionální historie v roce 2022, kdy zákonodárci v této zemi jihovýchodní Asie zavedli opatření na dekriminalizaci konopí. Bohužel necelé dva roky poté, co opatření vstoupilo v platnost, se zákonodárci v Thajsku snaží tuto politiku zvrátit.

V době uzákonění dekriminalizace bylo toto opatření oslavováno jako úžasný úspěch celosvětového reformního hnutí v oblasti konopí, protože konopí bylo odstraněno z thajského seznamu zakázaných látek.

Monumentální změna politiky posloužila jako zvláště velký problém v regionu, kde se nachází Thajsko, přičemž mnoho zemí v této oblasti má stále jedny z nejpřísnějších trestů za konopí na světě.

Nový thajský přístup zahrnoval povolení každé domácnosti v celé zemi, aby se zaregistrovala k legálnímu pěstování rostlin konopí s nízkým obsahem THC. V době zahájení vládního programu pěstování neexistovaly žádné rostlinné limity a thajská vláda dokonce rozdala přes 1 milion konopných semen přímo domácnostem, které se přihlásily.

Široké spektrum vládních agentur v Thajsku souhlasilo, že před implementací přispějí k tomu, aby posunuly rozvíjející se thajský konopný průmysl vpřed. Thajsko také propustilo tisíce lidí odpykávajících si trest za trestné činy související s konopím.

To vše se změnilo v srpnu 2023, kdy byl zvolen nový premiér a nový úřadující prezident se hlasitě postavil proti reformě konopí. Nyní se očekává, že členové thajského kabinetu koncem tohoto měsíce schválí zákaz konopí. Podle úryvků z Al-Džazíry :

Thajská vláda se však snaží vymýtit kulturu konopí zákazem jeho rekreačního užívání, který by měl být zaveden do konce roku. Lékařské použití bude stále povoleno.

V rozhovoru pro Reuters minulý měsíc popsal thajský ministr zdravotnictví Cholnan Srikaew rekreační marihuanu jako „zneužívání“ konopí, které má negativní dopad na thajské děti a mohlo by vést k dalšímu zneužívání drog.

Návrh zákona thajské vlády zakazující rekreační užívání konopí bude ještě tento měsíc schvalován kabinetem.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa