Businessofcannabis.com: Curaleaf oznamuje akvizici a otevírá si dveře pro evropskou expanzi

Businessofcannabis.com: Curaleaf oznamuje akvizici a otevírá si dveře pro evropskou expanzi

Curaleaf oznámil akvizici kanadské společnosti zabývající se konopím Northern Green Canada (NGC), protože očekává další expanzi do Evropy a Australasie.

Dohoda, která by měla být uzavřena ve druhém čtvrtletí tohoto roku, byla označena za „významný milník v expanzivní strategii Curaleafu“.

NGC je jedním z mála kanadských producentů konopí, kteří jsou držiteli akreditace EU GMP, což jí umožňuje prodávat své produkty po celé Evropě.

Podle společnosti Curaleaf, pro kterou je NGC dlouholetým klíčovým dodavatelem, tato dohoda zajistí „bezpečnou a konzistentní“ dodávku květin EU GMP, „zajistí vedoucí pozici“ na německém trhu a umožní jí udržet si vedoucí pozici ve Spojeném království. a zároveň rozšířila svou výhodu prvního tahu do Polska.

Integrací kanadské společnosti může Curaleaf „výrazně zvýšit své evropské marže“ a rozšířit svůj globální dosah na „australské trhy“.

Kromě toho lze zařízení NGC snadno vybudovat tak, aby bylo možné umístit další pěstírny a kapacitu v závislosti na poptávce.

Německo je dlouhodobě v hledáčku Curaleafu, který loni uvedl , že očekává zahájení prodeje na trhu, který by mohl brzy výrazně rozšířit jeho konopný průmysl, do konce letošního roku.

Tato zpráva přichází jen několik dní poté, co její mezinárodní pobočka oznámila plány na expanzi do České republiky, nového trhu pro společnost, prostřednictvím nové smlouvy o dodávkách se společností Astrasana Pharma sro

Boris Jordan, výkonný předseda Curaleaf, řekl: „Příležitost v Německu sama o sobě nelze podceňovat a nadále se strategicky připravujeme na tento okamžik a dále. Jsme odhodláni dodávat květiny nejvyšší kvality na každý trh, na kterém působíme, a jsme nadšeni, že můžeme přivítat tým NGC v rodině Curaleaf International.“

Juan Martinez, šéf Curaleaf International, řekl: „S přidáním vnitřních neozářených květin NGC ve spojení se stávající produkcí z Portugalska, kterou lze podle poptávky zdvojnásobit, bude mít Curaleaf dostatek vysoce kvalitních dodávek GMP a budoucí expanzní kapacity, které bude splňovat. rostoucí potřeby trhu. Očekáváme, že další země EU budou následovat příklad Německa při prosazování svých programů léčebného konopí s cílem zvýšit dostupnost pacientů.“

BEN STEVENS


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa