Newsweed.fr: Curaleaf pokračuje ve své expanzi do Evropy

Newsweed.fr: Curaleaf pokračuje ve své expanzi do Evropy

Curaleaf, jedna z největších světových konopných společností , nedávno oznámila akvizici Northern Green Canada (NGC) jako součást své expanze do Evropy a Australasie. Tato akvizice, jejíž dokončení se očekává v průběhu druhého čtvrtletí roku 2024, je součástí současné strategie společnosti, která chce posílit svou pozici v klíčových teritoriích a využít nových příležitostí, které se jí nabízejí.

Cesta do Evropy

Hlavním lákadlem NGC je její akreditace EU GMP (EU-GMP), což je mezi kanadskými producenty konopí vzácný počin, který jí umožňuje přístup na evropské trhy.

Její akvizice slibuje společnosti Curaleaf stabilní dodávky květin vyhovujících EU GMP, čímž posílí její přítomnost v lukrativních evropských regionech, jako je Německo a Spojené království, a zároveň jí umožní proniknout na rostoucí trhy. Asimilací NGC Curaleaf očekává podstatné zlepšení svých evropských marží a větší dosah na australské trhy.

Spolu s evropskou expanzí potvrzuje vpád Curaleafu do České republiky, usnadněný minulý týden oznámeným partnerstvím s českou společností Astrasana Pharma sro, její závazek k diverzifikaci svých trhů. Tento strategický přístup využívá progresivní pozici České republiky směrem k léčebnému a dokonce i rekreačnímu konopí .

Boris Jordan, výkonný předseda Curaleaf, zopakoval strategické spojení společnosti s Německem a potvrdil její touhu využít vznikající příležitosti.

„Příležitost v Německu nelze podceňovat a nadále se strategicky připravujeme na tento okamžik i dále. Jsme odhodláni poskytovat květiny nejvyšší kvality na každém trhu, na kterém působíme, a jsme nadšeni, že můžeme přivítat tým NGC v rodině Curaleaf International.“

Juan Martinez, ředitel Curaleaf International, také sdílel svou vizi expanze společnosti:

„S přidáním neozářených květin pěstovaných v interiéru ve spojení se stávající portugalskou produkcí, kterou lze pětinásobně zvýšit v závislosti na poptávce, bude mít Curaleaf vysoce kvalitní nabídku GMP a kapacitu pro dostatečnou budoucí expanzi, aby uspokojil rostoucí potřeby trhu. Očekáváme, že další země EU budou následovat příklad Německa při prosazování svých programů léčebného konopí s cílem zvýšit přístup pacientů.

Stažení z Maine

Uprostřed svých globálních snah o expanzi se Curaleaf dostal do novinových titulků se svým rozhodnutím stáhnout se z maloobchodního trhu s konopím pro dospělé v americkém státě Maine. Prodej jeho výdejny v South Portland společnosti Foliage Cannabis Co. je součástí širší strategie společnosti Curaleaf s cílem maximalizovat ziskovost a zaměřit se na trhy s vysokým růstem.

I když se stažení Curaleafu z trhu s konopím pro rekreační účely v Maine může zdát překvapivé, odráží širší trend strategické reorientace v tomto odvětví. Předchozí odchody společnosti Curaleaf z vyspělých trhů, jako je Kalifornie, Oregon a Colorado, potvrzují její proaktivní přístup k zefektivnění operací a upřednostňování příležitostí vysokého růstu.

Obrat 1,35 miliardy dolarů v roce 2023

Vzhledem k finanční výkonnosti společnosti Curaleaf, která se vyznačuje silnými výnosy a strategickým přeskupením, zůstává výhled společnosti optimistický. Její roční tržby přesáhly 1,35 miliardy dolarů v roce 2023 a potvrzují její strategie.

Při pohledu do budoucna je Curaleaf stále připraven využít vznikajících příležitostí, zejména na nově vznikajících rekreačních trzích, jako je New York, Ohio, Florida a Pensylvánie. A neztrácejte ze zřetele Evropu .

„Jsem přesvědčen, že až bude [legalizace konopí v Německu] přijata, další země jako Francie, Španělsko, Itálie a Česká republika budou rychle následovat, nyní, když Německo vede cestu,“ řekl pan Jordan během jednoho ze svých intervence, také s odkazem na nedávnou legalizaci léčebného konopí na Ukrajině .

Aurélien BERNARD


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa