Lidovky.cz: Legalizace konopí v Německu. Jde to ale proti mezinárodním úmluvám, říká český odborník z OSN

Lidovky.cz: Legalizace konopí v Německu. Jde to ale proti mezinárodním úmluvám, říká český odborník z OSN

Německo za deset dnů částečně legalizuje užívání konopí pro rekreační účely. Po únorovém souhlasu Spolkového sněmu, tedy de facto dolní komory německého parlamentu, v pátek návrh odsouhlasila i Spolková rada, kterou lze přirovnat k horní komoře, byť ji tak zákon neoznačuje.

Co hraje roli při legalizaci dosud zakázaného konopí? To vysvětluje v rozhovoru pro server Lidovky.cz odborník Pavel Pachta, který byl jako první Čech zvolen do Mezinárodního výboru pro kontrolu narkotik (anglicky International Narcotics Control Board, zkráceně INCB). „Někteří hlasití stoupenci legalizace všech drog občas ztrácejí kontakt s realitou,“ uvedl mimo jiné Pachta.

Lidovky.cz: Prohráli jsme válku proti drogám?
Velmi často tuto větu slyším. Takové prohlášení mi připadá velice zjednodušující. A hlavně falešné, stejně jako opačné heslo, které se razilo před léty. To znělo: „Svět bez drog – to dokážeme!“. Jenže užívání drog je lidstvu vlastní, stejně jako je mu vlastní touha po rozkoši a snaha uniknout bolesti. Ale nebezpečí, které ze závislosti na některých drogách vyplývá, a to pro jednotlivce i celou společnost, vyžaduje, abychom mu čelili…

Celý článek – ZDE!

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa