Benzigna.com: Výdejny marihuany v USA převyšují McDonald’s : „Je to všechno o umístění“

Benzigna.com: Výdejny marihuany v USA převyšují McDonald’s : „Je to všechno o umístění“

V posunu odrážejícím měnící se postoje Ameriky ke konopí, počet  Cannabis výdejen překonal počet výdejen McDonald’s Corp. restaurants, ukazující vývoj spotřebitelských trendů a právních rámců. Vzhledem k tomu, že většina americké populace nyní žije ve státech, kde je rekreační užívání marihuany legální, expanze tohoto odvětví je nyní patrná.

Celostátní transformace

Nedávné analýzy  Pew Research Center  zdůrazňují, že více než polovina Američanů žije v oblastech, které umožňují rekreační užívání konopí, pouhých dvanáct let po předních snahách Colorada a Washingtonu o legalizaci. 

Navíc drtivých 74 % Američanů je ve státech, kde je užívání marihuany, ať už pro rekreační nebo lékařské účely, legální. Tento nárůst vedl k založení téměř 15 000 výdejen konopí po celé zemi, což v roce 2023 překonalo přibližně 13 500 míst McDonald’s.

Kalifornie se může pochlubit nejvyšším počtem ambulancí, které přispívají čtvrtinou k celkovému počtu v zemi, zatímco Oklahoma se objevila s nejvyšší hustotou ambulancí na obyvatele.

Výzvy a příležitosti v maloobchodním prodeji konopí

Joe Lustberg , řídící partner  Upwise Capital  a nadcházející  řečník Benzinga Cannabis Capital Conference  , přináší optimistický, ale pragmatický pohled na rozvíjející se maloobchodní trh s konopím. 

„Vše je o umístění a dobré kapitalizaci,“ řekl Lustberg  Benzinga a zdůraznil roli maloobchodu v ekosystému konopí, zejména když pěstitelé a zpracovatelé hledají životaschopné odbytiště pro své produkty.

Čelíce překážkám na trhu

Navzdory optimismu se průmysl potýká s překážkami. Lustberg hovořil o brzkém přijetí vícestátních operátorů, rostoucím nezákonném trhu a nadměrných daních jako primárních překážkách. 

„Mít ‚daň z THC‘ je naprosto absurdní,“ poznamenává a poukazuje na konkurenční nevýhodu, se kterou se zákonní operátoři potýkají oproti sofistikovaným nabídkám nelegálního trhu, které svým vzhledem a kvalitou často odrážejí legální maloobchodní produkty. Podstatná část nelegálního konopí v New Yorku například pochází z Kalifornie, což naznačuje, že omezení tohoto dodavatelského řetězce by mohlo být klíčové v boji proti neoprávněnému prodeji.

Pohled dopředu

Vzhledem k tomu, že americký konopný průmysl ve své stopě stále předbíhá tradiční giganty rychlého občerstvení, v popředí zůstávají výzvy v oblasti zdanění, regulace a konkurence na trhu. Zúčastněné strany, jako je Lustberg, obhajují vyvážený přístup, uznávají potenciál maloobchodního sektoru řídit budoucnost tohoto odvětví a zároveň volají po reformách, které by řešily stávající překážky bránící růstu. 


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • LUKÁŠ UDATNÝ
    1. 4. 2024, 20:52

    ono to může být způsobeno i tím, že Kalifornie může pěstovat i venku, a ne každý New Yorčan může být spokojený se zeleným brojlerem zpod lampy

    REPLY

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa