Spectrumline.cz: Lídl stahuje z prodeje produkty obsahující konopí

Spectrumline.cz: Lídl stahuje z prodeje produkty obsahující konopí

Diskont Lidl stáhl pečivo, čaj, proteinovou tyčinku a olej z důvodu příliš vysokého obsahu účinných látek v potravinách obsahujících konopí. Bez ohledu na datum spotřeby jsou dotčeny následující produkty českého výrobce Euphoria Trade sro: Mary & Juana Premium Cannabis Cookies (čokoládové, klasické, brusinky, hash), Euphoria Tea of ​​Mind Cannabis Tea a Euphoria Raw Cannabis Protein Bar Apple, jako Lidl ve středu v Bad Wimpfen (okres Heilbronn).

Kromě toho byli spotřebitelé vyzváni, aby přinesli zpět bio konopný olej Vita D’or lisovaný za studena 250 ml od výrobce P. Brändle GmbH. Stažení se podle oznámení týká také konopného čaje Solevita, 0,75 litru s datem minimální trvanlivosti 12. července 2022 a 13. července 2022 od výrobce Hermann PF Drinks GmbH.

Ve všech potravinách byl zjištěn zvýšený obsah tetrahydrokanabinolu (THC). Je to omamná složka rostliny konopí (konopí). Konzumace těchto potravin může mít nepříznivé zdravotní následky, jako jsou změny nálad a únava. „Z tohoto důvodu by zákazníci měli rozhodně dbát na stažení a přestat produkty používat,“ upozornila společnost. Zboží bylo prodáno v Německu.

Preventivně stáhl diskont v polovině srpna z prodeje všechny produkty na bázi konopí ze svého akčního sortimentu, protože některé z nich jsou v současné době prověřovány úřady. Podle vyšetřovatelů jde o možné porušení zákona o omamných látkách. Mluvčí úřadu státního zastupitelství v Heilbronnu uvedl, že se vyšetřuje, „zda produkty tam nabízené obsahují THC nebo CBD“. Jedná se však pouze o přezkum, nikoli o vyšetřování.

Podle středeční mluvčí úřadu nebyl zpočátku žádný výsledek. Podle Spolkového úřadu pro ochranu spotřebitele musí být produkty obsahující kanabidiol (CBD) schváleny. Obchod s předměty s vyšším obsahem omamného THC je v Německu zakázán.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa