Burzovnisvet.cz: Investoři by s blížící se legalizací měli nakupovat akcie Tilray

Burzovnisvet.cz: Investoři by s blížící se legalizací měli nakupovat akcie Tilray

Akcie TLRY se obchodují blízko historických minim.

Investoři společnosti Tilray (NASDAQ:TLRY) nezažili několik dobrých měsíců. Zatímco mnozí v současnosti ztrácejí trpělivost, zasvěcenci v oboru zůstávají více optimističtí než kdy jindy. Tato býčí nálada je v ostrém kontrastu s bolestivým poklesem akcií TLRY.

Akcie začaly rok s cenou kolem 7,60 USD. Poté klesla na minimum 4,80 USD. Poté se zvedla na úroveň 8 dolarů. Nyní se obchoduje poblíž dna na úrovni 5 USD. Docela horská dráha, kterou krátkodobí obchodníci určitě milují. Každý výkyv představuje téměř 50% pohyb oběma směry.

Je však jasné, že akcie TLRY se neobchodují ani zdaleka na svých dlouhodobých maximech. Investoři ochotní vsadit na toto odvětví by tak mohli být bohatě odměněni.

Konopí je velkým příslibem

Navzdory tomu, že nadšení z tohoto odvětví v podstatě vyprchalo, rekreační konopí má stále velký potenciál. Vždyť není to tak dávno, co v roce 2018 stály akcie TLRY kolem 280 dolarů. Nyní mají akcie potíže i s úspěšnou rally.

Na celkovém potenciálu odvětví se však nic nezměnilo. Rekreační konopí má stále mnoho dobrých vlastností. Zejména ve srovnání s mnohem rizikovější a návykovější drogou: alkoholem nebo jinými tvrdšími drogami.

Jak již bylo zmíněno v jednom z rozhovorů, generální ředitel společnosti Tilray Irwin Simon zmínil, že existuje horní hranice prodeje tequily, ale pokud tento byznys naplníte THC, rázem se vám otevřou zcela nové další trhy.

Navzdory nedostatku nadšení investorů, kvůli němuž se akcie TLRY obchodují v klesajícím trendu, je Simon stále nadšený z budoucnosti tohoto odvětví. Ve skutečnosti existuje jasný nesoulad mezi větrem v zádech, který odvětví v současné době má, a protivětrem, který držel akcie TLRY v rozmezí 5-8 dolarů. Konopný průmysl má potenciál stát se průmyslovým odvětvím v hodnotě více než 100 miliard dolarů. Legislativa, která by potenciálně mohla tato stavidla otevřít, je poměrně blízko schválení.

Zdroj: Pixabay

Legalizace se blíží

Existuje několik klíčových právních předpisů, které v současné době procházejí Kongresem. Jedná se o zákon MORE, zákon SAFE Banking Act a zákon CAOA. Senát i Sněmovna reprezentantů pokračují v dolaďování detailů federální legalizace. Je zřejmé, že na obou stranách politického spektra roste shoda na tom, aby se legalizace konopí uskutečnila.

Současný právní rámec ztěžuje investice a budování infrastruktury potřebné k pěstování a prodeji konopí. To, že společnost Tilray sídlí v Kanadě, také znamená, že nemůže vlastnit licenci na výrobu konopí. Sází tedy na to, že získává americké lihovarnické společnosti. Doufá, že tyto společnosti mohou fungovat jako distribuční pobočka.

Legislativa bude v srpnu projednávána v Senátu. Načasování je klíčové, protože do listopadových voleb v polovině volebního období zbývá pouhých pět měsíců. Domnívám se, že pak budou demokraté pod obrovským tlakem, aby v té době něco udělali. V současné době v průzkumech zaostávají za svými republikánskými soupeři. Takže legislativní vítězství v oblasti marihuany by mohlo být právě tím, co potřebují, aby zvrátili vývoj před volbami. Pokud legalizace marihuany projde, očekávám solidní růst akcií TLRY.

Zdroj: Tilray

Investiční závěr pro akcie TLRY

Akcie TLRY mají tendenci dosahovat dobrých výsledků během zpráv o federální legalizaci. V březnu loňského roku akcie silně vzrostly z 5 na 8 dolarů díky myšlence legislativního impulsu pro konopí. Akcie společnosti Tilray byly v posledních měsících naprosto zdrceny. Návrat nadšení pro toto odvětví proto jistě způsobí, že cena akcií prudce vzroste.

Při současné ceně 5 USD i mírný nárůst zpět na 14 USD, což je maximum z listopadu 2021, představuje téměř trojnásobný výnos. Vzhledem k tomu, že Tilray dominuje kanadskému trhu, mohla by být přímým příjemcem legalizace americké federální vlády. Akcie zůstává vysoce volatilní a spekulativní. Akcie TLRY však mají velký potenciál růstu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa