Colorado plánuje osvobodit výrobky bez nikotinu a kuřácká zařízení od městské daně z prodeje

Colorado plánuje osvobodit výrobky bez nikotinu a kuřácká zařízení od městské daně z prodeje

Colorado připravuje vyhlášku, která by osvobozovala výrobky a elektronické kuřácké zařízení, které neobsahují nikotin nebo tabák, od městské 40% daně z prodeje.

Podle sdělení z úterního jednání města, pokud bude scénář podporovaný Radou schválen, jakékoli znovu plnitelné nebo opakovaně použitelné zařízení, bez ohledu na jeho zamýšlené použití, a všechny e-liquidy obsahující THC – hlavní psychoaktivní sloučeninu v konopí – nebo CBD by byly osvobozena od daně.

Nicméně každé zařízení, které je dodáváno s předem naplněným nikotinem, a všechny tobolky nebo e-liquidy obsahující nikotin by podléhaly dodatečné 40% dani.

Členové městské rady v úterý zvolili tuto možnost s argumentem, že poskytuje zákazníkům největší přehlednost a je pro zaměstnance města nejjednodušší na správu. Podle informací od zaměstnanců města myšlenku podpořili i lidé z konopného průmyslu a také pracovníci v oblasti veřejného zdraví.

Zachovává také původní záměr opatření, které voliči schválili v roce 2019.

Místní nebo městská daň je poplatek státu, kraje nebo obce na financování veřejných služeb od vzdělávání po svoz odpadu a údržbu kanalizace. Místní daně mají mnoho forem, od majetkových daní a daní ze mzdy až po daně z prodeje a licenční poplatky. Mohou se značně lišit od jedné jurisdikce k další.

Starosta Aaron Brockett a člen rady Bob Yates jsou jediní dva současní členové rady, kteří sloužili v roce 2019, kdy se poprvé objevilo a bylo schváleno volební opatření.

„Bylo to o vapování nikotinu mladistvými. To byl hlavní cíl,“ řekl Brockett. Člen rady zastupitelstva města Yates poznamenal, že záměrem zvýšením nákladů bylo odradit mladé lidi od vapování nikotinu.

Vyhláška, která osvobodí výrobky bez nikotinu nebo tabáku od daně z obratu, bude předložena Radě města později.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa