USA – Banka bude poskytovat finanční služby pro americký konopný průmysl

USA – Banka bude poskytovat finanční služby pro americký konopný průmysl

Vzhledem k tomu, že bankovnictví je jedním z hlavních problémů, který sužuje americký konopný průmysl, West Town Bank & Trust spustila speciální program konopného bankovnictví. 

Přístup k finančním službám je v USA pro konopný průmysl velkým problémem. Federální zákony USA způsobují, že podniky s konopím musí fungovat bez bankovních účtů nebo elektronických plateb, přičemž některé podniky v současnosti využívají zprostředkovatele třetích stran, kteří spolupracují s bankami pojištěnými FDIC za zavřenými dveřmi.

V nedávném průzkumu mezi 396 licencovanými společnostmi zabývajícími se konopím více než 70 procent dotázaných uvedlo, že nejnáročnějším aspektem podnikání je nedostatečný přístup k bankovnímu nebo investičnímu kapitálu. 

Mnoho lékáren, které jsou nuceny pracovat s hotovostí, zažívá související problémy, včetně loupeží obchodů – z nichž některé vedly ke smrti . Zákon o bezpečném a spravedlivém prosazování (SAFE) o bankovnictví, který byl v září 2021 zahrnut do zákona o povolení k národní obraně (NDAA), měl za cíl změnit federální bankovní zákony. Zákon však musí být ještě projednán.

Nový program West Town Bank & Trust si klade za cíl zlepšit přístup k finančním službám pro podniky s konopím po celé zemi, včetně bankovnictví a elektronických plateb.

Ross Sloan, senior viceprezident West Town Bank & Trust pro bankovnictví konopí a konopí, uvedl: „Jako jedna z prvních bank, které zavedly program konopného bankovnictví po Farm Billu z roku 2018, jsme byli z první ruky svědky toho, jakou roli sehrály specializované bankovní programy. kupředu celé odvětví.

„Jsme nadšeni, že můžeme udělat totéž pro podniky s konopím a nabídnout jim bankovní služby, které potřebují k podpoře nejen jejich růstu, ale i růstu celého konopného průmyslu.“

Nový program nabízí plnou sadu produktů finančních služeb podnikům s konopím a přidruženým partnerům, což umožňuje přístup k obchodním účtům, možnostem elektronických plateb a dalším. 

West Town Bank & Trust má vlastní tým složený z certifikovaných bankéřů s konopím a zaměřuje se na dodržování předpisů.

Ředitel programu pro konopí a konopí ve West Town Bank & Trust, Mel Barnes, věří, že stávající rámec banky a úspěšné výsledky v oblasti konopí zvýší standard pro finanční služby týkající se konopí.

Barnes poznamenal: „Legální podniky s konopím by měly mít přístup ke stejným finančním službám jako jiná odvětví. S využitím našich vlastních odborných znalostí v oboru spolu s využitím technologických partnerů, jako je RiskScout, jsme vybudovali robustní online infrastrukturu pro onboarding a due diligence, která zákazníkům umožňuje přístup ke službám, které potřebují, a zároveň se cítí bezpečně u svého finančního partnera. 

„Stejná infrastruktura poskytla příležitost efektivně škálovat náš konopný program a jsme rádi, že máme podporu od našeho představenstva a týmu výkonného managementu, abychom se plně zavázali sloužit trhu s konopím.“

Zdroj: cannabiswealth.co.uk, Stephanie Price

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa