Americký senát pošesté zamítl zákon SAFE o bezpečném bankovnictví u konopí

Americký senát pošesté zamítl zákon SAFE o bezpečném bankovnictví u konopí

Senát nadále ignoruje riziko veřejné bezpečnosti, které nutí podniky s konopím obchodovat v hotovosti,“ řekl Ed Perlmutter (D-CO), který legislativu sponzoroval.

Právní předpisy týkající se bankovnictví v oblasti konopí nebudou zahrnuty do konečné verze zákona Spojených států o inovacích a hospodářské soutěži (a/k/a The America COMPETES Act), rozhodli členové dvoustranného kongresu, informoval Punchbowl News.

I když Sněmovna reprezentantů USA  v únoru formálně připojila zákon  o bezpečném a spravedlivém prosazování ( SAFE ) jako novelu rozsáhlé legislativy zabývající se inovacemi a výrobou, Senátní konečná verze legislativy toto ustanovení neobsahovala.

Mnoho odborníků z oboru se domnívalo, že zákon SAFE Banking, jehož cílem je chránit finanční instituce, které chtějí poskytovat své služby státem legálním podnikům s konopím, má větší šanci projít Senátem než zákon MORE, který by konopí vyškrtl ze seznamu kontrolovaných látek. a umožnit státům legalizovat jeho výrobu a prodej bez federálních zásahů. Senát však opatření zamítl již pošesté.

Dříve Sněmovna prosazovala opatření týkající se bankovnictví s konopím asi šestkrát, buď jako pozměňovací návrh, nebo jako samostatný právní předpis. Naposledy zákon  postoupil do Senátu  jako samostatné opatření v dubnu 2021 v poměru 321:101.

Sněmovna   poprvé schválila znění zákona o bankovnictví SAFE jako samostatný zákon o reformě konopné politiky v roce 2019, jen aby získala další dva schválení v rámci balíčků pomoci při pandemii. Návrh zákona byl zamítnut Senátem.

Ed Perlmutter (D-CO), který legislativu sponzoroval, se vyjádřil k poslednímu vyloučení novely. „Senát nadále ignoruje riziko veřejné bezpečnosti, které nutí podniky s konopím obchodovat v hotovosti,“ řekl  Marijuana Moment . „V důsledku nečinnosti Senátu jsou lidé nadále zabíjeni, podniky jsou nadále okrádány a zaměstnanci a majitelé podniků v konopném průmyslu jsou nadále vyloučeni z finančního systému.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa