Od NBA k průmyslu konopí: Bližší pohled na Al Harringtonovu cestu k úspěchu

Od NBA k průmyslu konopí: Bližší pohled na Al Harringtonovu cestu k úspěchu

Pprofesionální sportovci byli často známí svou soutěživostí a oddaností svému řemeslu. Když však jejich hráčská kariéra skončí, mnoho z nich se snaží najít ve světě oporu. 

Proto je tak inspirativní vidět někoho, jako je Al Harrington, bývalý hráč NBA, úspěšně přecházet do konopného průmyslu. V tomto článku se blíže podíváme na cestu Al Harringtona k úspěchu, od jeho dnů v NBA až po současnou roli generálního ředitele konopné společnosti.

Al Harrington začal svou kariéru v NBA v roce 1998, kdy byl draftován Indianou Pacers. Hrál za několik týmů NBA, včetně Atlanta Hawks, Golden State Warriors, New York Knicks a Orlando Magic.

Během svého působení v lize se Harrington etabloval jako spolehlivý a všestranný hráč. Byl známý svou schopností skórovat z perimetru, najíždět na koš a hrát pevnou obranu.

Poté, co hrál 16 sezón, se Harrington rozhodl odejít z NBA v roce 2015. Ligu opustil s kariérním výdělkem 97 698 919 $, podle HoopsHype , což je mimořádně působivé.

Nejvíce peněz, které Harrington vydělal za jeden rok během své kariéry v NBA, bylo 10 026 875 dolarů během sezóny 2009-10, kdy působil v New York Knicks. Pro Harringtona nyní zůstala tato otázka: Co budu dělat, až moje hráčská kariéra skončí?

Pro Harringtona by to nebyl problém, protože našel úspěch v novém odvětví mimo basketbal a v současné době vydělává více peněz než jako hráč v NBA. Odvětví, ve kterém Harrington našel úspěch, je konopný průmysl.

Zatímco Harrington ještě hrál v NBA, v roce 2012 spoluzaložil v Los Angeles společnost zabývající se konopím jménem Viola, která byla pojmenována po jeho babičce. Společnost pěstuje, zpracovává a prodává všechny druhy konopných produktů. To zahrnuje květinu, koncentráty a dokonce i předrolované spoje.

Společnost, která začala v malém měřítku v Kalifornii, nyní působí mimo Colorado, Michigan, Oklahoma, Oregon a Washington, stejně jako Kalifornie. Od loňského roku Viola vydělala zhruba 20 milionů dolarů.

Harrington si tedy v roce 2022 ze své nové kariéry vydělal dvojnásobek ve srovnání se svým nejlépe placeným rokem v NBA. Harrington si ale nechce vybudovat úspěšnou firmu jen pro sebe; snaží se pomoci více černošským vlastněným konopným společnostem.

V rozhovoru pro Forbes Harrington řekl toto, když mu bylo řečeno, že pouze 2 % konopných společností vlastní černoši:

„Jak může [policie] této drogy napáchat tolik škody v našich komunitách,“ ptá se, „a nyní je to multimiliardový průmysl a nejenže nejsme v pozici, abychom se mohli zúčastnit, ale jsme stále zamčeni nahoru kvůli tomu?

„Mojí vášní je pracovat na zanechání odkazu. Miluji to, co dělám každý den prostřednictvím Violy. Veškerá moje práce je investována do vytvoření značky, která využívá svou platformu a dolary k vytváření příležitostí k posílení postavení, vzdělání a inspiraci pro lidi, kteří byli nejvíce zasaženi válkou proti drogám, což jsou především černoši a hnědí lidé.“

Harrington plánuje vytvořit 100 černošských konopných milionářů investováním do jiných černošských společností, které jim pomohou získat licence k provozování konopných výdejen. Od této chvíle Harrington řekl, že pomohl osmi majitelům černého konopí stát se milionáři, takže má před sebou dlouhou cestu, ale víte, že se nezastaví, dokud nedosáhne svých cílů.

Al Harrington možná hrál roli v jeho kariéře v NBA, ale v konopném průmyslu je to superstar.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa