Kanadské společnosti zabývající se konopím začínají mít problémy s daněmi

Kanadské společnosti zabývající se konopím začínají mít problémy s daněmi

Jedním z největších lákadel pro pojem legalizovaná marihuana je její působivé použití jako tržní plodiny. Nejen pro pěstitele, ale i pro vlády, které si z oblíbené rostliny ukousnou daň. Nové signály však naznačují, že kanadská vláda může mít problém skutečně získat peníze z banku a při čtvrtečním odpoledním obchodování zasáhla zvláště tvrdě několik hlavních akcií konopí .

Čísla vypovídají sama o sobě. Doposud jsou licencovaní producenti konopí v Kanadě pozadu s platbami daní ve výši přibližně 192,7 milionu kanadských dolarů, tedy asi 141,3 milionu amerických dolarů. A to vlastně není nic nového; jen ve fiskálním roce 2021 – 2022 zaostali kanadští producenti zhruba o 52,4 milionu kanadských dolarů. Navíc počet společností, které dluží kanadské vládě, roste; v roce 2021 to bylo 68 výrobců. V roce 2022 to bylo 141. Nyní, k 31. březnu 2023, je číslo 213. Vzhledem k tomu, že v Kanadě je celkem pouze 305 držitelů licence, je to značný problém.

Reportáž ke shlédnutí – ZDE

Co tedy stojí za obrovským a rostoucím odpojením? Generální ředitel Tantalus Labs Dan Sutton to popsal jako „…neschopnost celého sektoru přežít při současné politice spotřební daně.“ Sutton spolupracuje s dalšími výrobci na úpravě daní a na jejich větší přežití. Sutton dále poznamenává, že kanadská daňová politika byla postavena na údajích o dlouhodobých velkoobchodních cenách, které jednoduše nezapadají do reálného světa; Sutton o nich dokonce mluví jako o „obrovském přepočtu“. Vzhledem k poměrně novému stavu na trhu bank to není přes čáru.

Daně jsou pro kanadské společnosti zabývající se konopím problematické

Ve čtvrtečním obchodování bylo tvrdě zasaženo několik hlavních pot akcií . Canopy Growth ( NASDAQ:CGC ), jeden z lídrů v oboru, je analytiky považován za umírněný prodej. Ale s průměrným cenovým cílem 0,99 USD přichází s 11,11% růstovým potenciálem. Tilray ( NASDAQ:TLRY ) je další významnou značkou v oboru, která je považována za umírněnou koupi. Ale jeho průměrný cenový cíl 3,50 USD znamená 49,89% růstový potenciál, což je nejvyšší z pěti na obrázku výše.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa