Rusko: Užívají Rusové marihuanu?

Rusko: Užívají Rusové marihuanu?

Marihuana má ve světě dlouhou zakořeněnou tradici. A co v Rusku ? Věci rozhodně nejsou jednoduché. Domov vodky a panáků a pohled na užívání konopí.

Podle údajů Euromonitoru Rusové vypijí v průměru  17,3 panáků vodky za měsíc . To je jednoduše nejvíc na světě. Poláci, druzí největší pijáci vodky, vyhodí zpět asi 13,7 panáků měsíčně; zatímco Ukrajinci vypijí zhruba 10 panáků za měsíc. Američané přicházejí pouze s 3,8.

Studie ukazují, že zhruba 18 % Američanů používá trávu alespoň jednou ročně. V Kanadě je to 19 % a v Evropě asi 10-11 %. Není tak populární nebo běžně používané v jiných evropských zemích, odhaduje se, že necelá 4 % ruské populace užívá konopí. No, a to z dobrého důvodu – nucená práce je opravdový buzz kill.

V roce 2004 byla drogová politika Ruska liberalizována. U různých drog (včetně marihuany) bylo množství, které mohli jednotlivci vlastnit, aniž by čelili trestnímu stíhání, revidováno směrem nahoru. Konkrétně byl limit držení konopí stanoven na 20 gramů, takže méně než toto množství by bylo pouze správním deliktem bez hrozby vězení. Dříve bylo držení byť jen jednoho konopného jointa považováno za trestný čin!

V roce 2006 se ruská politika opět obrátila a snížila limity držení různých drog, přičemž trestní limit pro konopí se zvýšil z 20 g na 6 g. Držení méně než 6 gramů je kvalifikováno jako správní delikt, za který lze uložit pokutu 5 000 rublů (asi 61 USD) nebo 15 dní zadržování. Přechovávání ve velkém rozsahu má za následek pokutu 40 000 rublů (489 USD), 480 hodin povinné práce nebo 2 roky nápravných prací nebo až tři roky vězení nebo omezení svobody.

Nyní 61 dolarů nezní jako mnoho, ale vzhledem k průměrnému ruskému příjmu a WHOA – může to být bolestivé. Ruský roční příjem domácností na hlavu dosáhl v prosinci 2022 7 932,623 USD ve srovnání s předchozí hodnotou 6 561,323 USD v prosinci 2021. 

Spojené státy nejsou dokonalé, protože tisíce vězňů za konopí stále odpykávají trest za mřížemi za pouhé držení rostliny, která je v nějaké formě legální ve více než polovině Spojených států.

Pokud se situace mezi světem a Ruskem zhorší, možná budete muset s návštěvou Ruska a konopné turistiky chvíli počkat.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa