Společnost Hellenic Dynamics vidí, že akcie klesají, již nebude cílit na EU-GMP, DeepVerge snižuje hlavní operace a Celadon zveřejňuje údaje za rok 2022

Společnost Hellenic Dynamics vidí, že akcie klesají, již nebude cílit na EU-GMP, DeepVerge snižuje hlavní operace a Celadon zveřejňuje údaje za rok 2022

Společnost Hellenic Dynamics zaznamenala tento týden pokles zásob téměř o 40 % po oznámení, že již nebude pro své zařízení uplatňovat certifikaci EU GMP (Good Manufacturing Practice).

Začátkem tohoto týdne (6. června) kultivátor kótovaný na londýnské burze s operacemi v severním Řecku oznámil investorům významný posun ve strategii v „obchodní aktualizaci“.

Společnost Hellenic říká, že plánuje „pohnout se tržními podmínkami a poptávkou“ a přizpůsobit svou pěstitelskou strategii, přičemž se rozhodla „neinvestovat značné finanční prostředky a čas do výstavby a certifikace zařízení EU-GMP v současné fázi jeho vývoje“.

Tento posun, který je odklonem od strategie stanovené v jeho původním prospektu, je způsoben dvěma klíčovými důvody, a to především obrovskými „kapitálovými, provozními a časovými“ náklady spojenými s dosažením certifikace EU-GMP.

Společnost Hellenic dále říká, že mnoho lékařských distributorů na trzích, na které se zaměřuje, má nyní svá vlastní zařízení EU-GMP, což znamená, že při zajišťování vlastní certifikace existuje „velmi malá výhoda pro koncovou prodejní cenu produktů“.

Generální ředitel společnosti Hellenic Davinder Rai řekl: „Náš přístup bude nyní zahrnovat využití rozsahu, nízkých provozních nákladů a odborných znalostí v našem rostoucím zařízení, abychom uspokojili rostoucí poptávku koncových zákazníků na našich cílových trzích.

„Osobně se domnívám, že tato strategie je tou nejrušivější věcí, která se tomuto odvětví stala od jeho legalizace.“

Kultivátor také uvedl, že je nyní „momentálně na dobré cestě k zahájení první kultivace koncem léta 2023“.

Zdá se, že jde o odchylku od předchozího harmonogramu, když v lednu tohoto roku uvedla, že očekává, že „dokončí počáteční fázi úpravy a aktivace svého zařízení během 1. čtvrtletí 2023, což mu umožní kultivovat, sklízet a dodávat své předkrmy. – v polovině roku 2023 přidělila květiny léčebného konopí svým zákazníkům z Německa.

Tato zpráva viděla, že společnost Hellenic ztratila lví podíl na ziscích ceny akcií, kterých dosáhla za posledních několik měsíců.

Po obchodování na minimech mezi 0,8 p a 1,2 p od února zaznamenala společnost Hellenic na konci dubna dramatické oživení svých akcií a v polovině května dosáhla maxima 2 p, což jsou úrovně, které nebyly zaznamenány od bezprostředního nástupu na LSE.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa